Dolar

32,5096

Euro

34,5732

Altın

2.492,96

Bist

9.548,09

Bir Otomotiv Efsanesine Nokta Konuldu

Ünlü otomotiv ve mobilite üreticisi Toyota, tüm Dünya’da sağlamlığın ve güvenilirliğin nişanesi haline gelmiş Land Cruiser modelini artık üretmeyeceğini açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-21 13:46:56

Bir Otomotiv Efsanesine Nokta Konuldu

Land Cruiser'ın şu an yollarda olan en güncel modeli 2007 yılında tasarlanmış, üretime başlanmış ve 2016 yılında ise makyajlanmıştı. Altyapı ve mekanık aksamları Kaizen metodolojisine sadık kalınarak geliştirilmiş Land Cruiser, özellikle zorlu şartlarda yaşayan insanlara ve ekstrem iklimlere sahip ülkelerde bir standart haline gelmişti. Buna rağmen Dünya'da en büyük otomotiv pazarlarından biri olan Kuzey Amerika'da vergiler hariç önerilen satış fiyatı 85.000 dolara varan Land Cruiser özellikle bu fiyat etiketi yüzünden tüketiciler tarafından eleştiri oklarına maruz kalmakta.
2022 Son
Ekipman ve üzerine inşa edildiği platform sebebiyle rakiplerinden özellikle daha geniş kitleye hitap edebilme noktasında geri kalan Land Cruiser'ın üretimi 2022 itibariyle durdurulacak. Uzmanlar ise bu kararın arkasında. Ürün gamında halihazırda 4Runner ve Sequoia gibi fiyat konusunda daha affedici modelleriyle hem off-road hem de geniş ailelere hitap edebilen Toyota'nın bu hamlesi her kesimce olumlu karşılanmışa benziyor.
Otomotiv devlerinin ve otomotiv trendlerinin her zaman varolan enerjiyi daha verimli kullanmaya evrildiği günümüzde, Land Cruiser gibi merdiven şase tipinde üretilmiş atmosferik motorlu araçlar her ne kadar dayanıklılıkları ve mükemmel arazi kabiliyetleriyle öne çıksa da enerji verimsizlikleri ve şişkin fiyat etiketleri sebebiyle sadece niş pazarlara hitap edebiliyorlardı. Özellikle off-road toplulukları aracın fiyat etiketi sebebiyle arazide kullanmanın cesaret istediği konusunda hemfikirlerdi.
Amerika'da Kral Ford   009 oto ekspertiz
Monokok şaseye ve alüminyum panellere sahip Ford F-150 özellikle Kuzey Amerika'da hala en çok tercih edilen araç olmaya devam ediyor. Ford; SUV ve Pick-up araçlarında sunduğu Turbo beslemeli motor seçenekleri, uygun fiyat etiketleri ve sunduğu kabin konforu sayesinde arazi severlerin gelecekteki beklentilerinin ne yönde değişeceğinin farkında olduğunun da sinyallerini veriyor.
Lexus Şimdilik Güvende   010 oto ekspertiz
Japon üretici, Land Cruiser ile aynı platformu ve aynı üniteyi kullanan lüks kardeşi Lexus LX570 ile alakalı benzer bir açıklama yapmayarak lüks SUV segmentinde böyle bir ihtiyaca sahip olan kitlenin de gözardı edilmeyeceğinin mesajını veriyor. Tüm opsiyonlarıyla ve üçüncü sıra koltuklarıyla en dolu model bir LX570 edinmek isteyenler, Kuzey Amerika'da eyalet vergileri hariç 91.000 dolar ödemeye hazır olmak zorundalar. Kardeşi Land Cruiser kadar mütevazı hatlara sahip olmayan ve kabin konforu olarak limuzinlerle eş tutulan LX570, özellikle körfez ülkelerinde çok rağbet gören bir araç olmaya devam ediyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara