Dolar

32,5209

Euro

34,7540

Altın

2.495,92

Bist

9.524,59

Bir Milyon Liralık Kol Saati

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-12 07:59:55

Bir Milyon Liralık Kol Saati

İsmini vermeyeceğim bir zattan bahs ettiler, bileğindeki saat bir milyon lira ediyormuş. Ne büyük akılsızlık!.. O saatin taklidi, replikası bin liraya alınabilir. Geriye kalan 999 bin liraya neler yapılmaz ki...

Mesela bir dükkân, bir iş yeri açılabilir, ticaret üretim yapılabilir, birkaç kişiye iş temin edilebilir. Bu, daha hayırlı olmaz mı?

Bir milyon liralık saat kazara kaybolsa, çalınsa, sahibinin yüreğine iner.

Böyle lüks bir saat insanların diline düşer, dedikodu edilir, hasede sebep olur.

Haydutlar hırsızlar saati almak için adamın canına bile kasd edebilir.

Bendeniz çok eminim ki, saati bir milyon olan adamın cebinde beş bin liralık güzel bir dolmakalem yoktur.

İnsanlığın başındaki büyük belalardan biri tüketim toplumu felsefesi ve zihniyetidir.

Lüks, gösteriş, şatafat insanları esir etmiş, insanlıktan çıkartmış.

Benim evimin mutfağı ve banyosu Brezilya graniti ile kaplıdır diye övünen böbürlenen gurur ve kibre kapılan kimseler bile gördüm.

Recaizade Ekrem, bu çağda yaşasaydı, önceki Araba Sevdası romanına, Otomobil Sevdası başlıklı ikinci bir cilt yazardı.

Zamanımız Müslümanları da tüketim toplumu gayyasına düştü.

Çocuklarımıza gençlere islamî faziletleri öğretemiyoruz.

Kanaat... Zühd... Alçakgönüllülük... Tevazu... Mürüvvet... Ölçülü yaşamak... Fütüvvet ahlakı.

Cep telefonu çılgınlığı toplumu kasıp kavuruyor...

Katlanan telefon çıkmış... Eski lüks telefonunu atıp, daha lüksüne almak için kuyruğa girenlerin haddi hesabı yok.

Koreliler üretir, biz tüketiriz.

Lüks, pahalı, masraflı otomobiller seller gibi akıyor. Otomobil uçar gider, ufukları aşar gider...

Geçen gün yol kenarında çok bakımlı pırıl pırıl bir Serçe otomobili gördüm, yanımdakine bunun sahibine madalya vermek lazım dedim.

Gururlu kibirli gösteriş hastaları Serçe'ye binseler kahırlarından ölebilir.

Ölürlerse ölsünler.

**

Boşanmalar artıyor, aile içi anlaşmazlıklarda patlama var, boşanan kadınlara ödenen nafakalar bel büküyor. Aile kurumu çöküyor, çatırdıyor. Buna bir çare bulunmazsa geleceğimiz parlak olmaz.


**

Türkiye'nin millî kimliği, millî kültürü, sosyal yapısı bir AMAZON CUMHURİYETİ olmaya müsait değildir. Bu hayali gerçekleştirmeye çalışanlar devletin, ülkenin, milletin kanına girecek.

**

Otobüslerde, toplu taşıma vasıtalarında kadınları rahat ettirmek, huzurlu kılmak istiyorsak, onların yerlerini ayırmalıyız, onlara mahsus vasıtalar, vagonlar, bölümler olmalı. Bu konuda yaygara kopartacaklara kulak asılmamalıdır. Bu teklifim kadınları alçaltmaya değil, aksine onları korumaya yöneliktir. Mıncıklanmak, sarkıntıya uğramak, taciz edilmek isteyen holigan Feministler yine erkeklerin arasında tıkış tıkış seyahat etsin.

**

Egemen azınlıklar, vesayet sistemi taraftarları, faşistler, ülkemizi bölmek, halkımızı birbirine düşürmek isteyen fesatçılar yeni Maraş, yeni Sivas faciaları sahnelemek istiyor. Onlara fırsat verilmemelidir.

**

Sivas olayları konusunda hop oturup hop kalkanlar Başbağlar köyü faciası karşısında niçin susuyor?

**

Türkiye hâlâ Müslüman bir ülke midir? Sosyolojik kimlik bakımından öyledir.

**

Türkiye'nin millî ve yerli bir uçak sanayii olabilir miydi? Olabilirdi ama CHP tek parti rejimi bunu köstekledi. Nuri Demirağ bir uçak fabrikası kurmuş, bir havacılık okulu açmış, bir yolcu uçağı yapmıştı ama siyasî iktidar onu desteklememiş, elinden tutmamıştı.

**

Türkiye'de gerçek laiklik olmuş mudur? Bir gün bile olmamıştır. Bizdeki laiklik değil, dinsiz laikçilikti ve Müslüman halkın ensesinde boza pişirmiş, evrensel hak ve hürriyetleri ayaklar altına almıştır.

**

Cumhuriyet tarihinin en utanç verici on hadisesinden biri nedir? Genelevler imparatoriçesi Madam Manokyan'a resmî törenle vergi rekortmenliği ödülü verilmesidir.

**

Hiç vakit kaybetmeden şu anda ne okuyayım?.. İnternetten SABAH Bir Genelev Polisinin anıları başlıklı korkunç, dehşetli röportajı su içer gibi okuyunuz.

**

Ellerine fırsat ve imkân geçerse yeni bir darbe yaparlar mı? Bunda hiç şüpheniz olmasın.

**

1980 darbesinden sonra Mamak cezaevinde neler olmuştu? İnternetten bilgi edinebilirsiniz. Gâvurun yapmayacağı eziyetleri yaptılar.


**

1919 ile 1922 yılları arasında İstanbul'u işgal eden düşman devletleri, Ayasofya'yı camilikten çıkartıp Ezan-ı Muhammediyi susturdular mı?.. Hayır, öyle şenî bir zulüm yapmadılar.

**

Ortadoğu'da kalıcı ve âdil bir barış yapılmazsa üçüncü dünya savaşı çıkacak, büyük sayıda insan kırılacak, yeryüzü harap olacaktır.

**

İkinci Dünya Savaşı'nı Hitler kazanmış olsaydı?.. İslam dünyası bugünkü durumda olmayacak, İsrail kurulamayacak, Orta Asya Müslümanları Sovyet hâkimiyeti altında köle olmayacaktı.

**

Süper akıllı olduğumu iddia etmem ama İman, İslam, Kur'an, Sünnet, Şeriat, Tarikat düşmanlarını; sevecek, benimseyecek, destekleyecek, baş tacı edecek, ululayacak kadar da sersem ve ahmak değilimdir.

**

Marmara'da, bazı sahillerimizde deniz yer yer çekiliyor, rengi değişiyormuş... Depreme dikkat!..

**

Beş vakit namaz kılmayan, sadece Cuma'ya giden Üniversiteli Müslüman bir genç soruyor: Adam olmak için ne yapayım? Fakirin yazdığı “Adam Olmak İsteyen Genç ne Yapmalı?” başlıklı yazımı okuyunuz ve vakit geçirmeden namaza başlayınız. Allah yardımcınız olsun.

**

Biri tenkit ediyor: Sen kendini beğenmişin birisin... Ona yanılıyorsun derim. Bendeniz çok akıllı bir kimse değilimdir ama kendimi beğenecek derecede salak ve beyinsiz de değilimdir.

 

Haber Ara