Dolar

32,5145

Euro

34,5700

Altın

2.490,34

Bist

9.548,09

Bir kilo 'et' mi bir 'oy' mu?

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 15:39:42

Bir kilo 'et' mi bir 'oy' mu?

Güzel ülkemin o kadar fazla sorunu var ki, nerede, ne zaman, hangi biriyle uğraşılacak biz vatandaşlar dahi şaşkınlık içindeyiz.

Türkiye'yi bir türlü Türkiye'ye bırakmıyorlar..!

Abdülhamit dönemi sonrasında şer güçler, hem dışarıdan hem içeriden iliklerimize kadar işlemiş oldukları için, 90 yıllık vücuduçürütmeye başlamış yara 12 yılda tedavi edilemiyor maalesef.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan terör yani PKK sorunu yıllardır, on binlerce can alarak caniliklerinin yanında, İslam ve Allah düşmanı zihniyetleri ile de bu ülkeye zarar verdiler, vermeye de niyetliler.

Bu güzel ülkenin bir vatandaşı olarak kanaatim o dur ki; son seçim sürecinde uzun süre akıllardan çıkmayacak ve unutulmayacak, anlaşmalar ve eylemlerin yaşandığı olaylar, yıllar boyu zihinlerde yer alacak görüntüler meydana getirecek.

Bu kardeşiniz belirli birdönem imanına zeval gelmemesi için çeşitli görevler almış, üst düzey “abilerle!”kol kola, yan yana çalışmalar yapmış birisi.Lakin yaşanan görüntüler, anlaşmalar, eylemler beni geçmişe götürüyor ve üzüntüye sevk ediyor.

Her Kurban döneminde, hem ülkemizde hem yurt dışında, çeşitli ülkelerde ve illerimizde bu hassas ibadeti Müslümanlar adına, koşturan, hizmet eden, kesilen kurbanların etlerini dağıtan samimi inananları olurdu. Ben de nispeten bu faaliyetlere katılmış birisi olarak bu çalışmaların, İslam ve iman davası uğruna olduğunu, bizlere çeşitli söylemlerle teşvik için zerk edildiğine şahit oldum. Canla, başla İslam-İman davası için koşturmaların, şahit olunan duygusal enstantanelerin karşısında ağlamaların olduğu, zevkli ve şevkli çalışmaların yapıldığı bir ibadetti bizim için kurban.

Bu faaliyetler ülkemizin en hassas bölgesi olan doğu illerinde, daha fazla dikkat ve hassasiyet içerisinde, üst düzey ve çoğunluğun katılımı ile olurdu.

İmanî hizmet için kellesini koltuğunun altına almış bu neferler, İslam için, İman için, Vatan için PKK Yönetim Kadrosunun keleşlerle her bir köşesi korunan çiftliklerine girmek de dâhil, dağda çocuğu olan ailelerin evlerinekadar girip, et dağıtmayı göze aldılar. Bu işin kıymetini, ehemmiyetini bilerek, cesaretle bu hizmeti yapan samimi inananlar oldu.

Doğudaki PKK terörü hem dinimize hem canımıza kastetmiştir. Bu yardımlar o süreçte zulümden kurtulmanın ve zalimi ehlîleştirmenin, ya da iman ile İslam ile tanıştırmanın formülleri arasında gösteriliyordu. Bir nebze katkısı olur olur stratejisi ile biz Müslümanlara bu formülün kurban etinin olduğu anlatılır ve şu şekilde yönlendirilirdik;

“Bir PKK'lıya vereceğiniz Bir(1) Kg. Et belki de bir kişinin imanını kurtaracak. Onun hidayete ermesine vesile olacaksınız!”

Hal böyle olunca et dağıtmak üzere bu bölgeye giden samimi Müslümanların aşkları katmerlenir, korkusuzca her yere girilirdi. Çünkü insan kurtarma, İslam'la tanıştırma, imanın güzelliklerini tattırabilme imkânının yanında,bir kişi dahi olsa bu terör belasından kurtulmuş olması hem de yanında imanla donanması vardı. Hem vatana hem İslam'a hizmet edilmiş oluyordu.

Şimdi son süreçte güzel ülkemin yaşadığı, maruz kaldığı tutumları görünce canım yanıyor. Bir (1) Kg. et dağıtmanın, hem dine hem vatana olan katkısının sonucunu söyleyenler, PKK terörünün kurmaylarıyla işbirliği içerisindeler. Bu yaşananları gördükçe eyvah diyorum,eyvah ki ne eyvah!

Seçime doğru son düzlük yaşanıyor. PKK terör partisinin kendisine destek vermeye niyetli Müslümanlar!ile barajı aşıp aşamayacağı konuşuluyor, hesaplar yapılıyor.

HDP'nin yerine, karşısındakine verilecek bir (1) oyun ne kadar zararı olduğu anlatılıyor samimi Müslümanlara.

Müslümanların HDP'ye vereceği bir oy dinden çıkarır diyemeyiz. İmanı kaybettirir de diyemeyiz. Fakat İman amellerin bütününden oluşur bunu da unutmamalıyız. Hassas bir dönemdeyiz ve oy vermek de amellerimiz arasındadır. Yanlış yapacağımız amellerimizin olması, imanımızın hücrelerinden bir kaçına zarar verebilir.

7 Haziran'da oyunu kullanacak Müslümanın işleyeceği amelinin niteliği ölçülerek, yüzdesine göre kendi barajını aşıp aşamayacağı belirlenecektir.!

Vatanımızın bekası adına, imanımızın hücrelerinin ölmemesi adına, Müslümanların ferah içinde yaşaması adına: “Bir (1) OY'un Bir (1) KG. Et” 'ten daha kıymetli olduğu artık aşikârdır.

Müslümanlar bunu böyle bile!

twitter.com/msbeser

Haber Ara