Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Bir dönemin çok konuşulan rektörü Kurtcephe gözaltında

Akdeniz Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-26 11:04:52

Bir dönemin çok konuşulan rektörü Kurtcephe gözaltında

Yükseköğretim Yüksek Disiplin Kurulu tarafından memuriyetten ihraç edilen eski Rektör İsrafil Kurtcephe, Antalya Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ve kantin ihalesi yolsuzluğu soruşturmaları kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alındı.

BİLGİSAYARLARINA EL KONDU

Kurtcephe, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince Antalya'daki evinde gözaltına alınırken, Antalya Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesince alınan kararla evinde arama yapıldı. Polis, Kurtcephe'ye ait telefon ve bilgisayarlara da el koydu. Kurtcephe'nin KOM'daki sorgusu devam ediyor.

SADECE FETÖ DEĞİL

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre soruşturmanın İsrafil Kurtcephe'nin rektörlük dönemine ilişkin olduğu, bu dönemde ortaya çıkan yolsuzluk ve FETÖ kadrolaşması iddialarının soruşturulacağı belirtildi. Operasyonun düğmesine ise daha önce gözaltına alınan ve tutuklanan üniversite personeli ve gizli tanıkların ifadesi sonrası basıldığı belirtildi.

DERNEK AYRINTISI

Terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in talimatı ile AÜ bünyesinde kurulduğu iddia edilen Afrika Ülkeleri İşbirliği Derneği'nin (ACCA) üniversite içinde ve dışındaki faaliyetlerinin de soruşturma dosyasına girdiği, bazı dernek yöneticisi öğretim üyelerinin “Biz bu derneğin hiçbir faaliyetine katılmadık. Kurtcephe döneminde ismimiz emrivakiyle listelere yazıldı” şeklindeki ifadesi sonrası gözaltı kararının verildiği vurgulandı.

KADRO KARŞILIĞI FUHUŞ PAZARLIĞI İDDİASI...

Daha önce AÜ'ye yapılan FETÖ operasyonunda aralarında eski dekanlarında bulunduğu 47 kişi tutuklanmış. Tutuklanan ve aranan üst düzey isimlerin tamamı Afrika Ülkeleri İşbirliği Derneği'nin (ACCA) yöneticisi çıkmıştı. AÜ Rektörlüğü'ne 2008 yılında atanan ve 7 yıl bu görevi sürdüren 57 yaşındaki Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, görev süresinin bitimine 6 ay kala hakkındaki yolsuzluk ve fuhuş karşılığı kadro iddiaları ses ve görüntü kayıtları ile doğrulanınca YÖK tarafından memuriyetten ihraç edilmişti.

 

Haber Ara