Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

'Bir CHP'li sordu: Abi, biz niye kendi topuğumuza sıktık?'

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, 'Beştepe'ye çıkan CHP'li' iddialarının başta CHP olmak üzere siyaseti karıştırdığı bri haftanın ardından grup toplantılarına ilişkin izlenimlerini paylaştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-27 09:42:14

'Bir CHP'li sordu: Abi, biz niye kendi topuğumuza sıktık?'

Selvi, bugünkü köşesinde dün gerçekleştirilen grup toplantılarına ilişkin gözlemlerini paylaştı. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

AK PARTİ'DE MORALLER YÜKSEK

"Yüzleri gülüyordu. AK Partilileri uzun süredir bu kadar mutlu görmedim. CHP'nin karışması bakanların moralini yükseltmişti. “CHP ne yaptı böyle” diyen de oldu, “CHP eski haline döndü” diye konuşan da."

ERDOĞAN'A DOPİNG OLDU

"Birileri Erdoğan'ı yıpratmak ve Kılıçdaroğlu'nu mağdur durumuna düşürmek için bu kumpası planladı ama oyun ters tepti. Bumerang gibi döndü, CHP'yi vurdu. Kılıçdaroğlu'nun süreci yönetememesi ise Erdoğan'a doping oldu. CHP karıştı, AK Parti'de moraller yükseldi. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken AK Parti milletvekillerinin heyecanlı alkışlarından da görmek mümkündü."

"KILIÇDAROĞLU'NDAN DAHA İYİ GENEL BAŞKAN OLMAZ"

"Erdoğan, CHP'li birinin Külliye'ye geldiği yönündeki iddiaları başından beri “yalan ve iftira” olarak görüyor. Dün bunu bir adım ileri götürdü, “Hiçbir CHP'liye genel başkan olması yönünde telkinde bulunmadım. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz” dedi."

CHP'DE MORALLER BOZUK

"AK Parti cephesine bir nokta koyup CHP'den izlenimleri paylaşmak istiyorum. CHP'de tek cümle ile moraller bozuktu. Kılıçdaroğlu'nun “Bize kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin, yıkıp geçeceğiz” diye meydan okuması dahi partilileri coşturmaya yetmedi."

"KENDİ TOPUĞUMUZA SIKTIK"

"CHP'de başlarına gelen her felaketin altında Erdoğan'ı aramak gibi bir alışkanlık var. Ama bu kez kazın ayağı hiç de öyle değildi. Kılıçdaroğlu ne kadar ihaleyi Erdoğan'a yıkmaya çalışsa da CHP'liler “Kendim ettim kendim buldum” havasındaydı. Bir CHP'li yakaladığı parti büyüğüne, “Abi, biz niye kendi topuğumuza sıktık?” diye soruyordu. Parti yöneticileri “Bu işin içinden nasıl çıkacağız?” diye konuşuyorlardı."

FATURA İNCE'YE KESİLMEK İSTENİYOR

"Faturayı Muharrem İnce'ye kesip işin içinden sıyrılmak isteyen çoktu. Ama Muharrem İnce bu işte fail değil, mağdur olduğu için yapacak bir şey yoktu. CHP bu işin gündemden düşmesi için elinden geleni yapacak. Zaten MYK'da da “Şahsi sataşma olursa cevap verelim ama bu işi gündemden düşürelim” diye karar almışlar. Ama onlar unutsa da Muharrem İnce de Cumhurbaşkanı Erdoğan da unutturmaya niyetli değil."

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara