Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

Bir aydır depoda saklanıyorlardı... Afrin'deki o ailelere ulaşıldı

PYD'nin kentten ayrılmalarına izin vermemesi sebebiyle binaların bodrum katında yaşamaya başlayan akraba 7 aileye ulaşıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-19 14:02:25

Bir aydır depoda saklanıyorlardı... Afrin'deki o ailelere ulaşıldı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kontrol sağlanan Afrin'de, teröristlerin kentten ayrılmalarına izin vermediği akraba 7 ailenin dramı daha önce basına yansımıştı. Bodrum katında çektikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden yayan aileler 1 ay boyunca çatışmalardan ve PYD infazlarından korunmak için bodrum katlarına sığınmıştı.

TSK ve ÖSO'nun mayın ve bombaları temizlemek için harekete geçtiği Afrin'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Kürt kökenli 35 kişilik akraba ailelere ulaşıldı.

3_110

4_79

"BİZ ONLARDAN KORKUYORDUK"

Sivillerden 38 yaşındaki Heysem Alo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü YPG/PKK'nın ilçeyi işgal ettiği dönemde uyguladığı baskıcı tutum nedeniyle insanları canından bezdirdiğini söyledi. Evlerini bırakmamak için uzun süre bu baskılara sabrettiklerini belirten Alo, operasyonun başlamasının ardından ilçeden defalarca ayrılmak istediklerini ama buna izin verilmediğini dile getirdi.

2_128

Yakınlarıyla binanın bodrum katındaki depoya sığınmaya karar verdiklerini kaydeden Heysem Alo, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Biz onlardan çok korkuyorduk çünkü neler yapabileceklerini biliyoruz. Bu nedenle akrabalarımla binamızın bodrum katındaki bu yere saklandık. Yataklarımızı, erzağımızı taşıdık, burada yatıp kalkıyorduk. Zaten bu operasyon başlamadan önce de pek rahat değildik. Yaklaşık bir ay burada kaldık. Hastamız vardı ama hastaneye götüremedik. Çocuklarımız çok korkuyordu, şu anda bile çıkmak istemiyorlar. Allah'a şükür, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu geldi, ilçemizi teröristlerden kurtardılar. Allah onlardan razı olsun. Zor bir dönem geçirdik ama inşallah bundan sonraki günler çok daha güzel olacak. İnşallah tüm ülke huzura kavuşur."

1_151

"ÇOCUKLAR ÇOK KORKTU"

42 yaşındaki Ranya Muhammed de sığınak olarak kullandıkları depoda geçirdikleri günlerin çok uzun ve zorlu olduğunu dile getirerek, özellikle çocukların korku dolu günlere şahit olduklarını söyledi.

7_21

Birbirlerine kenetlenerek bu süreci atlatmaya çalıştıklarını belirten Muhammed, yatalak hasta babasının da kendileriyle saklanmak zorunda kaldığını ve bu süreçte ilaç alamadıklarını kaydetti.

6_31

Teröristlerin gittiğini öğrendiklerinde büyük sevinç yaşadıklarını vurgulayan Suriyeli kadın, "Neler yaşadığımızı anlatmak imkansız, bir sürü çocuk var ve onları zapt edemiyorduk. Elimizden sadece dua etmek geliyordu ve biz de onu yapıyorduk. Teröristler Türklerden korkmasa bize burada da rahat vermezlerdi ama kendi dertlerine düştüklerinden bize ulaşamadılar. Türk askeri geldi ve insanların umudu oldu. Umarım onlar bir daha geri dönmezler" şeklinde konuştu.

Çocuklardan 11 yaşındaki Sena Alo da uzun süre sonra ilk kez bugün dışarı çıktığını ve sokakta oynamayı çok özlediğini anlattı.

8_13

9_11

Haber Ara