Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Bir annenin kalbini kıran 5 davranış

Bir anne, çocuğunun yaşamı boyunca ona değerler aşılamak ve gelişim sürecinde ona destek olmak için elinden gelenin en iyisini yapar. Yine de annelerimizin bizim için yapabileceği tüm fedakârlıkları unutmaya ve onun kalbini kırabilecek davranışlarda bulunmaya eğilimliyiz.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-18 10:52:50

Bir annenin kalbini kıran 5 davranış

Sıklıkla bir annenin sevgisinin koşulsuz olduğu ve diğerleriyle kıyaslanamayacağı söylenir. Ve iyi bir nedenden ötürü, bizi rahminde 9 ay taşır ve hamilelikle ilgili tüm rahatsızlıklara maruz kalır. Doğumdan sonra yeni doğmuş bebeğine bakar ve tüm zamanını ve dikkatini buna ayırır.

Bir anne, çocuğunun yaşamı boyunca ona değerler aşılamak ve gelişim sürecinde ona destek olmak için elinden gelenin en iyisini yapar. Yine de annelerimizin bizim için yapabileceği tüm fedakârlıkları unutmaya ve onun kalbini kırabilecek davranışlarda bulunmaya eğilimliyiz.

Bir çocuk, gelişimin farklı aşamalarından geçer ve bunun ebeveynleriyle, özellikle de annesiyle olan ilişkisi için sonuçları vardır. Çocukluğa doğru, genellikle anne figürüyle güçlü ve neredeyse kaynaşmış bir ilişki görürüz.

Sevginin, şefkatin ve ilginin sembolü , çocuğun refahı için gerekli görünüyor. Ancak zaman geçtikçe bağımsızlık ihtiyacı da artmaktadır. Bir yetişkin olarak kendimizi savunuruz ve tek başına yolumuzu izlemek için annemizle bir mesafe dikmek isteriz.

Ancak hata insan olduğundan, bu özgürleşme arayışının uygunsuz jestler içermesi alışılmadık bir durum değildir. Annenizin kalbini kırabilecek 5 davranışı keşfedin.

bigstock-A-sad-old-lady--27436469-DMID1-5jwbx6ibz-640x480

1. Onu aramadığınızda

Anne olmanın 2,5 tam zamanlı işe eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz? Görev kolay değil ve büyük çaba gerektiriyor. Yine de  çoğu anne, çocuklarının refahı dışında hiçbir şey istemeden rolünü yerine getirir .
Ancak yetişkinlikte, oğul veya kız büyüdüğünde, geleceklerini inşa etmek için aileyi evden terk edebilirler. Anne, kendi ayakları üzerinde durana kadar çocuğuna eşlik edebildiği için genellikle mutludur. Bununla birlikte, çocuğu artık ona dikkat etmezse, onu ararsa veya aramalarına cevap vermezse, derinden mutsuz olma ihtimali yüksektir.

Ne kadar meşgul olursan ol, annenden haber almak için birkaç dakika harcamak ona paha biçilemez bir neşe verebilir. Bu yüzden bu hareketi cimri yapmayın.

33450094-8757121-image-a-39_1600714597689 2. Onun değerini düşürdüğünüzde

Yaşlandıkça, çoğu kendi kararlarını vermek ve uygun gördükleri şekilde hayatlarını kurmak ister. Bağımsız olduklarından, artık ebeveynlerine karşı sorumlu olmadıklarını bilirler. Ancak bir anne, yaşları ne olursa olsun çocuklarına her zaman öğüt vermeye devam eder.
Annenizin size söylediklerini görmezden gelme eğilimindeyseniz, onu eleştirir veya küçümserseniz, size kırıldığını göstermesi gerekmese bile, annenizin derinden incitebileceğini bilin.

3. Ona güldüğünde

Bir anne bilgeliği ve tecrübesi sayesinde  her zaman çocuğuna bir yetişkin olarak öğüt vermeye çalışır. Ama bazen onun ruh hali ya da bakış açısı sizin düşündüğünüz şeyle uyumlu değilse, bu onu küçümsemek ve onunla dalga geçmek için bir sebep değildir. Size uygun gördüğü şeyi size iletmek için elinden gelenin en iyisini yaptığını bilin . disputes
4. Kardeşlerinizle tartışmalarınız olduğunda

Çocuklukta hepimiz az çok şiddetli bir şekilde kardeşlerimizle tartıştık. Bununla birlikte, bu davranış yetişkinlikte de devam ederse ve süregiden gerginlik  ve rekabet  oluşturursa , annenize  zarar verebilir.
Bir anne için çocuklarının kızgınlık ve düşmanlık beslemesini izlemekten daha acı verici bir şey yoktur. Kardeşinize ve kız kardeşinize iyi bakın  ve uyumlu bir ilişki bulmak için çatışmalarınızı yatıştırmaya çalışın. images_32 5. Ona geçmişteki hatalarını hatırlattığınızda

Herkes hata yapar ve iyi niyetiyle bir anne de istisna değildir. Ancak , geçmişte sizi incitecek kararlar verebildiyse , onu suçlamayın. Seni yükseltmek ve olumlu bir yola götürmek için elinden geleni yaptı. Geçmişi gözden geçirmek ve ona hatalarını hatırlatmak, sadece suçluluğunu ve acısını artıracaktır.

Kaynak: Santeplusmag

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara