Dolar

32,4910

Euro

34,7468

Altın

2.419,48

Bist

9.685,79

Biomet, eklem ve kemik yapısını onaran yeni formül geliştirdi

Prof. Dr. Metin Bülbül önderliğinde kurulan Biomet AR-GE grubu 4 yıl süren çalışmaları sonucunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sıvı ve bitkisel formda glukozamin hammaddesi elde etmeyi başardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-09 18:21:28

Biomet, eklem ve kemik yapısını onaran yeni formül geliştirdi

Biomet Bitkisel İlaç, Prof. Dr. Metin Bülbül tarafından 2013 yılında kurulmuş olup, bitkisel ve inovatif ürünlerin üretimi, geliştirilmesi ve satışını yapmaktadır. Prof. Dr. Metin Bülbül 1992 yılından bugüne biyokimya ve ilaç etkileşimleri alanında birçok akademik ve bilimsel çalışma yapmış,  yapmayada devam etmektedir. Doktorasını ‘'göz tansiyonu (glokom hastalığı) tedavisinde doğal ilaçların sentezi ve biyoaktivitelerin incelenmesi'' üzerine yapmıştır. Daha sonra doğal etken maddelerin canlı yapılar üzerindeki etkinliği konusunda yaptığı çalışmalar ve yayınladığı makaleleri ile dünya çapında başarılı bir akademisyen olarak tanınmıştır.

2008 yılında romatoid artrit teşhisi konulan Prof. Dr. Metin Bülbül ağrılarını hafifletmek için çeşitli tedavi yöntemleri denemeye başladı. Bu süreçte insanların sık sık eklem rahatsızlıklarına yakalandığını ve Türkiye'de yaklaşık 15 milyon insanın bu hastalıklarla mücadele ettiğini gördü. Denediği tedavi yöntemlerinden umduğu sonuçları elde edemeyen Prof. Dr. Metin Bülbül çevresinin de desteğiyle 2009 yılında eklem sağlığında kullanılan ilaç etken maddeleri üzerine araştırmalar yapmak için kolları sıvadı.

Bu süreçte eklem sağlığına doğrudan katkı sağlayan ve iyileşme sürecini hızlandıran Glukozamin üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Bu araştırmaları sonucunda vücutta glukozaminin, normal şartlarda kıkırdak ve kemikler arası dokuyu oluşturan en temel madde olduğunu fakat ilerleyen yaşlarda vücudun deforme olması nedeni ile dokularda glukozamin üretiminin yavaşladığının farkına vardı.

Bu gerçekler, kendisini eklem sağlığı üzerinde etkili olan ‘doğal etken maddeler' üzerinde daha fazla derinleşmeye ve araştırmaya yönlendirdi. Araştırmaları sonucunda dünya çapında glukozaminin faydaları ile  ilgili 3000'den fazla bilimsel çalışma yapıldığını veaslında glukozaminin yıllardır Avrupa'da eklem romatizması, kireçlenme ve kıkırdak doku rahatsızlıklarının iyileşmesinde ilaç veya takviye olarak kullanıldığını öğrendi. Bu bilimsel çalışmalardaki klinik uygulamalarda, Glukozaminin eklem rahatsızlıklarının tedavisinde son derece etkili bir ajan olduğunu gördü.

Buradan hareketle, dünyada üretilen Glukozaminlerin; domuz, tavuk, köpekbalığı, karides, ve yengeç gibi  hayvansal kaynaklardan endüstriyel boyutlarda elde edilmekte olduğunu, Na (sodyum), K (potasyum) tuzlarının sülfat bileşikleri şeklinde elde edildikleri için; kalp, diyabet ve tansiyon hastaları tarafından kullanımının önerilmediğini öğrendi. Türkiyede üretimi bulunmayıp ithal olarak ülkemize getirilen glukozamin ürünlerini inceleyen Prof. Dr. Metin Bülbül, kendisinde bulunan genetik kalp rahatsızlığından dolayı bu glukozaminler ile tedavisi uygun görülmediğinden, kalp, diyabet ve tansiyon hastalarının da kullanımına uygun Bitkisel Glukozamin elde etme çalışmalarına başladı.

Bu çalışmalar sonucunda, Prof. Dr. Metin Bülbül önderliğinde kurulan Biomet AR-GE grubu 2014-2018 yılları arasındaki 4 yıllık süreçte Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek sıvı ve bitkisel formda glukozamin hammaddesi elde etmeyi başardı. Ülkemiz için bir ilk olmasının yanı sıra bitkisel içerikli etken madde (hammadde) tarafında da yeniliğe öncülük eden Biomet; Türkiye'de ve Dünyada  frenk üzümünden bitkisel olarak glukozamin üreten ilk ve tek firma olma ünvanını kazandı. Sektörde yine bir ilki başararak, dünyada ilaç alanında gücünü ispatlamış olan Japonya'ya hammadde bazında ihracat gerçekleştirerek ülkesine büyük bir katma değer sağlamış oldu.Üretimin tüm aşamalarında yüksek kalite ve standartlarından ödün vermeyen Biomet, klinik araştırmalarla birlikte yapılan testlerle de kalitesini ve şeffaflığını ön planda tutuyor.

Biomet, bünyesindeki AR-GE laboratuvarlarında çalışmalar yaptığı gibi dünyada birçok akredite laboratuvar ve klinik ile ortak deney çalışmaları yürütüyor. Biomet ekibinin yıllar süren araştırma ve deneyimleriyle ürettikleri dünyanın ilk Bitkisel ve Sıvı Glukozamin takviyesi S1 Glukozamin,  JaponyaGıda Araştırma Laboratuvarında test edilmiş vebu testler sonucunda S1 Glukozamin'in içerik ve kalitesi onaylanmıştır.

Peki yıllardır var olan eski tip glukozamin ürünleri ile S1 Glukozamin'in farkı nedir?

Öncelikle diyabet, tansiyon ve kalp hastaları hayvansal kaynaklardan elde edilen eski tip glukozaminleri kullanamazken, frenk üzümünden elde edilen bu bitkisel ürünü rahatlıkla kullanabiliyor. S1 Glukozamin, eski tip glukozaminlerden farklı olarak parçalanmadan monomer halinde sentezleniyor. Doğrudan Glukozamin halinde kana karışmasından dolayı hiçbir zaman Glukoza parçalanmıyor ve kan şekeri değerlerini etkilemiyor. İçerisinde Na, K ve sülfat iyonları bulunmadığından kalp sağlığını etkilemiyor ve tansiyonu yükseltmiyor. Bağırsaklardan kan yolu ile doğrudan karaciğere ve oradan da kıkırdak dokusuna ulaşıyor. Glukoz moleküllerine ayrılmadığı için kan glukoz oranında herhangi bir değişim yaşanmıyor, dolayısyla kilo alma riskinide tamamen ortadan kaldırmış oluyor .Gıda ve Tarım Bakanlığından 005079-06.12.2018 numarasıyla onaylı olan S1 Glukozamin'iniçeriğinde hayvansal ve kimyasal herhangi bir madde bulunmuyor. Tamamen bitkisel kaynaklardan elde edildiği için Vegan kullanımına uygun olup, gözlemlenen hiçbir yan etkisi bulunmuyor.

Eklemleri kayganlaştırıcı özelliği bulunan ve kıkırdak üzerinde onarıcı etkiye sahip olan S1 Glukozamin, kıkırdak dokusunun yeniden oluşması için gerekli olan glikoz aminogli kanlar denilen uzun şeker zincirlerinin oluşumunu tetikliyor. Böylece ağrının yaşanmasına neden olan sertleşmiş ve yıpranmış eklem dokusunun onarılmasına yardımcı olarak diz, omur ve diğer eklemlerde oluşan deformasyonun ve bozulmanın giderilmesine yardımcı oluyor.

Prof. Dr. Metin Bülbül, daha sonraki çalışmalarında ise travma, çarpma, incinme ve kaza gibi durumlarda kas ve bağ dokusu bozulmaları ve katlanılamayan ağrılar üzerine çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucunda başta Glukozamin ve Bromelain olmak üzere 17 farklı doğal bitki ekstresini birleştirerek, yeni bir jel formülasyonu hazırladı. Bu ürünün, kas, bağ doku yıpranmaları ve deformasyonları için  etkin olduğu laboratuvar ortamında yapılan çalışmalar ve denekler üzerindeki olumlu sonuçlarla ispatlanmış oldu.

Son 2 senedir insan vücudundaki protein yapıların sağlığı ve deformasyonların önlenmesi üzerine çalışan Prof. Dr. Metin Bülbül, kolajen üzerine araştırmalarına yön verdi. Türkiye'de kaynak madde bulunmadığı için İtalyan bir üretici  firma ile AR-GE çalışmalarını yürüttü.

Bu çalışmalarda günümüzde omurgalılarda en az 29 farklı kolajen bulunduğunu, her bir kolajen türünün; insan dokularının stabilitesini ve yapısal bütünlüğünü korumak için deride, kemiklerde, tendonlarda, vasküler sistemlerde ve kas içi bağ dokularında farklı şekillerde dağıldığını gördü. Birlikte yürütülen bu süreçte temel hedef Türkiye ilaç pazarına en güvenilir ve en etkili kolajen kompleksini sunmaktı. Kolajen domuz, sığır yada balıktan elde edilirken, yüksek maliyetlere rağmen kendisi en güvenilir kaynak olan balık kolajenini kullanmayı tercih etti. Bu çalışmalar sonucunda, doku yenileme konusunda diğer kolajen türlerine göre 1,5 kat daha etkilikompleks içerikli WeCollagen'i üretti.İçeriğinde; yaşlanmayı önleyici Koenzim Q10, genel yapı onarım vitaminleri olan Biyotin, D - E vitaminleri, B Grubu vitaminleri , kas ve kıkırdak onarımını tetikleyen ayrıca kolajenin etkisini artıran C vitamini, Hyaluronik Asit ve doğanın en güçlü besinlerinden biri olan arı sütü mucizesi kullanıldı. WeCollagen,  ileri derecede anti aging etki ile cilt, bağ doku ve kemik yapısını onaran, tepeden tırnağa restore eden bir içerikle formülize edilmiş oldu.

Bilimsel çalışmalarıyla ülkemize hammadde, gıda takviyesi ve ilaç etken maddeleri kazandıran Prof. Dr. Metin Bülbül, bilimsel çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başarılarından dolayı hepimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz.

İLETİŞİM:

Web Sitesi: www.biometbitkisel.com

Telefon:       0 (850) 346 54 43 (Müşteri Destek Hattı)

E-Mail:         [email protected]

Haber Ara