Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'ya akın etti

Filistin'de Müslümanlar ilk teravih namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti. Binlerce insanın namaz için geldiği Aksa'da oldukça güzel bir tablo ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 03:43:07

Binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'ya akın etti

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ramazan ayının başlangıcı için Hz. Peygamber'in sünneti olan hilali çıplak gözle görmenin ölçü alındığı Filistin'de, ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacağı akşam namazından sonra duyuruldu. Daha sonra yatsı namazı için Mescid-i Aksa'yı dolduran on binlerce Müslüman, ramazanın ilk teravih namazını kıldı.

Öte yandan, Mescid-i Aksa'da da ramazan ayı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Aksa'nın içi temizlendi. Aksa'nın avlusunda rahatça ibadet edilip, oruçların açılabilmesi için dev şemsiyeler kuruldu. Ramazan ayı boyunca çok sayıda sivil toplum kuruluşu Mescid-i Aksa'nın avlusunda iftar veriyor.

Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler de her yıl olduğu gibi evlerinin önünü ve eski Kudüs bölgesini çevreleyen surlar ve şehrin yakınındaki Selahaddin Caddesi'ni ışıklandırdı. Kentte en yaygın ışıklandırma ise kapı önlerine asılan "ay ve yıldız" motifleri oldu.

Ramazan ayı boyunca Batı Şeria'dan çok sayıda Filistinlinin Kudüs'e gelmesi bekleniyor.

Geçen yıl Ramazan ayı boyunca, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlal ve kısıtlamaları nedeniyle şehirde çatışmalar yaşanmıştı. İsrail geçen yıl Kadir Gecesi'nde de Mescid-i Aksa'ya girişlere yaş sınırlaması getirmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara