Dolar

32,5451

Euro

34,9313

Altın

2.420,71

Bist

9.722,09

Binlerce kişiye rağmen af tasarısı Romanya meclisinde

Romanya'da hükümet, binlerce kişi tarafından protesto edilen af tasarısını ve ceza kanununda değişiklikler öngören tasarıyı meclise sundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 10:30:28

Binlerce kişiye rağmen af tasarısı Romanya meclisinde

Adalet Bakanı Florin Iordache, düzenlediği basın toplantısında  hükümetin cezaevindeki binlerce kişinin affedilmesini öngören tasarıya ve ceza  kanununda değişikliklere onay verdiğini duyurdu.

Iordache, tasarıların meclisin onayına sunulduğunu  belirtti. Tasarı, 5 yıldan az hapis cezası kalmış mahkumların affedilmesini  öngörüyor.

Basın toplantısının ardından göstericiler, hükümet binası önünde  toplanmaya başladı. Bu arada Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, sosyal medya hesabından  hükümetin kararını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, hukukun üstünlüğü adına yas günüdür. bugün hukuk devleti,  yolsuzlukla mücadele karşısında büyük bir darbe aldı. Hükümet, yolsuzluktan  arınmış bir ülkede yaşamak isteyen halkı görmezden geldi. Hükümet, cesur ve  dürüst on binlerce yargı çalışanını, Romanya'yı Avrupa'da saygın bir ülke  yapamaya çalışan milyonlarca kişinin çabalarını görmezden geldi. Bugünden  itibaren görevim, hukukun üstünlüğünü tekrar sağlamak. Romanya'yı yolsuzluktan  temizlenmiş bir ülke yapmak için elimden geleni yapacağım. Görevimin son gününe  kadar bununla savaşacağım.”

Af tasarısı ve ceza kanunudaki değişikliklerin yolsuzlukla mücadeleye  sekte vuracağını savunan binlerce kişi, hafta sonu Bükreş'te gösteri  düzenlemişti. Cumhurbaşkanı Iohannis da protesto yürüyüşünün başladığı Üniversite  Meydanı'na gelerek eylemcilere destek vermişti.

Haber Ara