Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Binlerce insan Halep'e geri dönüyor

Halep'te iç savaş nedeniyle yerlerinden edilen binlerce aile, dondurucu soğuğa rağmen kente geri geliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-04 18:24:11

Binlerce insan Halep'e geri dönüyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Suriye temsilcisi Sajjad Malik, binlerce kişinin dondurucu hava koşullarına ve "hayal edilebilenin ötesinde" bir yıkıma rağmen daha önce isyancıların elinde bulunan doğu Halep'e geri dönmeye başladıklarını söyledi. Malik, insani yardımların önemine dikkat çekti.

Malik son birkaç günde yaklaşık 2 bin 200 ailenin Hanano bölgesine geri döndüğünü açıkladı.

Sajjad Malik, "İnsanlar doğu Halep'e dükkanlarının, evlerinin, binalarının hâlâ ayakta olup olmadığını ve evlerinin ne kadar yağmalandığını görmek için geliyorlar" dedi.

Fakat mevcut kötü koşullardan dolayı BM ayrılanların geri dönmelerini teşvik etmiyor.

Halep'te plastik örtüler ve uyku tulumları dağıtılıyor

Malik, "Burası çok, aşırı soğuk. İnsanların geri döndükleri evlerde pencereler veya kapılar yok, yemek yapma imkanları yok" dedi.

Daha fazla ölümün engellenmesi için insani yardımlar kritik önem taşıyor. Malik, BM'nin insanlara hayatlarına evlerinin en azından bir odasında tekrar başlayabilmeleri için şilteler, uyku tulumları ve kırık pencereleri kapatmaları için plastik örtüler verdiğini belirtti.

Hanano bölgesi 2012 yılında Halep'te muhaliflerin eline geçen ilk semtlerden biri ve Suriye hükümet güçlerinin de Halep'in tamamının kontrolünü ele geçirmek için geçen ay başlatılan operasyonlarda geri alınan ilk bölgeydi.

Haber Ara