Dolar

32,4833

Euro

34,6035

Altın

2.479,76

Bist

9.524,43

Binlerce çocuk aylar içinde açlıktan ölecek

BM, Nijerya'da 75 bin çocuğun aylar içinde açlıktan ölme riski ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 22:47:16

Binlerce çocuk aylar içinde açlıktan ölecek

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

BM, yaptığı uyarıda Nijerya'nınkuzeydoğusunda 14 milyon insanın acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirtirken 75 bin çocuğun da aylar içinde açlıktan ölme riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kuruluşun insani yardım koordinatörü Peter Lundberg, Nijerya'nın  başkenti Abuja'da yaptığı açıklamada ülkedeki insani krizin "çok hızlı" bir biçimde ilerlemekte olduğunu belirtti.

Lundberg , Nijerya'da acil yardıma ihtiyacı olan 14 milyon kişiden 400 bin çocuğun ciddi bakıma ihtiyaç duyarken 75 bin çocuğun da birkaç ay içinde açlıktan ölebileceğini söyledi.

UNICEF, geçtiğimiz Temmuz ayında  Nijerya'nın kuzeydoğusunda 49 bin çocuğun, tedavi edilmezlerse  yetersiz beslenmeden dolayı ölme riski altında olduğunu açıklamıştı.

İÇ SAVAŞ VE İÇ GÖÇÜN TETİKLEDİĞİ AÇLIK TEHLİKESİ

2000'li yılların başından beri Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram'ın lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından ülkede iç savaş baş gösterdi.

Örgütün, 2009'dan itibaren düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 20 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram'ın eylemleri yaklaşık 2 buçuk milyon Nijeryalıyı kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşürürken üretim yapılamayan ülke açlık tehdidi ile yaşamak zorunda kaldı.

Haber Ara