Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bingöl'deki depremde iki köyde evler yıkıldı: 10 yaralı

Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremden ilk gelen bilgilere göre iki köyde bazı evler çöktü, 10 kişi yaralandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-14 19:19:17

Bingöl'deki depremde iki köyde evler yıkıldı: 10 yaralı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci yaptığı açıklamada, "Üç güvenlik korucumuz kule enkazının altında kalmıştı. İki korucumuz kurtarıldı, bir korucumuzun kurtarılma çalışmaları devam ediyor. Toplamda 10 evde çökme oldu, 4 vatandaşımız kurtarıldı şükürler olsun. Şu anda gelen bir can kaybı haberi yok, 10 yaralımız var. Hem köylerimiz hem mezralarımız noktasında taramaları yapıldı. Can kaybı olmaması sevindirici bir durum. Biz Bingöl'ün deprem bölgesi hasebiyle zaten çalışamalarımızı devam ettiriyorduk. Hasarın az olması çalışmaların sonuç verdiğini gösterdi. Rabbim hem Bingölümüzü hem ülkemizi bu tarz afetlerden muhafaza etsin diyorum" dedi.

'ŞİMDİLİK BİR OLUMSUZLUK GÖZÜKMÜYOR'

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Deprem Erzurum'da da hissedildi. Erzurum'da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz." dedi.

Vali Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün ekipleri Karlıova sınırına yönlendirdiklerini söyledi.

Köy muhtarlarıyla sık sık telefon görüşmesi halinde olduklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Birkaç köyde 'ev çöktü' diye ihbar geldi ama bunlar içinde yaşam olmayan metruk evler. Oralara da arkadaşlarımız bakıyor. Bütün arkadaşlarımız jandarma, AFAD, 112 ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde ben de Çat ilçesine geçeceğim. Gerekirse Karlıova'ya da takviye yapacağız. Deprem Erzurum'da da hissedildi. Erzurum'da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova'ya buradan ekipleri sevk edeceğiz."

BİNGÖL BELEDİYE BAŞKANI ERDAL ARIKAN:

"Hepimize geçmiş olsun. 17,24'te 5.7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. AFAD ekiplerimiz deprem bölgesine ulaştılar. Bingöl merkez ve Karlıova merkez ilçemizde can kaybı ve sıkıntımız görünmüyor. Ancak Dinarbey ve Elmalı köyünde 10 evin çöktüğü bilgisi var. Göçük altında olan vatandaşlarımzı vardı, kurtarıldı. Ölüm ve vefat haberimiz yok. Askeri bir karakolumuzun bir kulesi çökmüş, burada da göçük altından kurtarılan köy korucularımız var. Bir köy korucumuz göçük altından kurtarılmaya çalışılıyor. Diğer köylerimizden henüz bir bilgi yok, geldiğinde kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Karlıova ve Yedisu ilçemizde, burada yaklaşık toplam 30 - 35 bin bir nüfusa tekabül ediyor. Yaz aylarında yoğunluk artıyor, 40 bine yaklaşık bir nüfusa etki ediyor.  Durumları ağır bir vatandaşımız yok. Ama diğer köylerde ağır bir durum var mı yok mu önümüzdeki saatlerde sağlıklı bir bilgi verebilirim."

Haber Ara