Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Bingöl'de yatırımları kolaylaştırma toplantısı yapıldı

Bingöl'de Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında, bölge müdürlerinin katılımıyla yatırımları kolaylaştırma toplantısı düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-13 15:06:41

Bingöl'de yatırımları kolaylaştırma toplantısı yapıldı
Bingöl'de Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında, bölge müdürlerinin katılımıyla yatırımları kolaylaştırma toplantısı düzenlendi.

Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Köşger, son dönemde gündeme gelen cazibe merkezleri konusunda yatırımlarla ilgili süreci hızlandırmak için toplandıklarını söyledi. Vali Köşger, "Fırat Kalkınma Ajansı ve İl Defterdarlığı ile birlikte daha önce bu süreci başlatmıştık. Bingöl'de yatırıma müsait olan hazine arazilerinin envanterini oluşturduk. Bunların bir an önce yatırım yapmak isteyenlere tahsisi noktasında süreci hızlandırmak için bölge müdürlerimizle bir ön çalışma yapmak niyetindeyiz. Bölge müdürlüklerimiz, kendilerine vereceğimiz yatırıma müsait hazine arazilerini değerlendirecekler ve bizlere ön onay verecekler. Bizler de nereye hangi yatırım yapılabilir ayrıştıracağız. Aldığımız ön onay ile de yatırımcıya hazır olan araziyi göstererek burada yatırımı gerçekleştirebileceklerini kendilerine ifade edeceğiz. Bu süreç uzun bir süreç ancak bugün gerçekleştireceğimiz toplantı ile bu süreci olabildiğince kısaltacağız" dedi.

Toplantıda Bingöl'de yatırıma müsait arazileri değerlendirerek yatırımları hızlandırmak amacı ile bölge müdürlerinin görüş ve önerileri alındı.

Toplantıya Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, Vali Yardımcısı Cevat Gün, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, DSİ 9. Bölge Müdürü Sait Peker, İller Bankası Elazığ Bölge Müdürü Ali Tekataş, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Ahmet Akkiprik, TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Ahmet Saraç, Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Kadastro 16. Bölge Müdürü Mustafa Açıkgenç ve ilgili il müdürleri katıldı.

Haber Ara