Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Bingöl'de IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi tutuklandı

Bingöl kent merkezinde IŞİD'e yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-10 12:46:17

Bingöl'de IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi tutuklandı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

AA'nın haberine göre; Bingöl Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan T.B, R.I, Ş.B, A.K, C.B, İ.B. ve R.B. tutuklanırken M.B, Ö.Ö, R.H. ve H.H.M. ise yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında il merkezinde 12 şahıs ve bir dernek binası, bu derneğe ait pansiyon ile bir kitabevine eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş ve şüpheliler gözaltına alınmıştı.

GÜLEN'E AİT 7 KİTAP BULUNMUŞTU

Adreslerde yapılan aramalarda, iki ruhsatsız av tüfeği, bir kuru sıkı tabanca, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'e ait 7 kitap, IŞİD'in üst düzey yöneticileri tarafından yazılan örgütsel kitaplar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirilmişti.

4 IŞİD MEVZİSİ İMHA EDİLDİ

Suriye'nin kuzeyinde terör hedeflerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 17. güne girilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 3 bölgede düzenlenen hava operasyonunda 4 IŞİD hedefinin imha edildiğini açıkladı. 

Suriye'de gerçekleştirilen operasyonla ilgili TSK, '09 Eylül 2016 tarihinde 09.34-09.44 saatleri arasında Tall Ali, Tell El Hava ve Vukuf bölgelerine Türk Hava Kuvvetlerine iat savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen dört adet sabit hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir.Hava taarruzunu icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir' ifadesini kullandı. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara