Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Binden fazla kadın PKK'dan kaçtı

PKK tarafından ailelerinden zorla kaçırılan ya da gönüllü olarak örgüte katılan kadın ve kız çocuklarının örgüt içerisinde taciz ve tecavüze uğradığı ayrıca infazlara maruz kaldığı belirtiliyor. Bu güne kadar binden fazla kadının örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu aktarıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-09 12:01:22

Binden fazla kadın PKK'dan kaçtı

Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre bugüne kadar PKK tarafından kandırılan kadınların yüzde 79'unun 15-22 yaş grubunda olduğu belirlendi. Bu grupta yer alan kadınların yüzde 55'inin ise 15-18 yaş aralığında olduğu tespit edildi.

183 KADIN YAKALANDI

Kadın teröristlerin yüzde 5'i üniversite, yüzde 13'ü lise, yüzde 59'u ortaokul veya ilkokul mezunu. Bugüne kadar binden fazla kadın örgütten kaçarak teslim oldu. Resmi verilere göre operasyonlarda 183 kadın yakalandı. Kadın teröristlerin bin 150'si itirafçı oldu. Kadınlar güvenlik güçlerine verdiği ifadelerde, kendilerinin ve yakınındaki kişilerin örgüt mensupları tarafından hem sözlü hem de fiziksel olarak taciz edildiğini söyledi.

Haberde örgüte kaçırılan kadınlara tecavüz edildiği, kaçmaya çalıştıkları taktirde ajan olarak suçlandıkları belirtildi.

ŞİKAYET EDENE TECRİT

Bazı kadın teröristler ise intiharı seçiyor. Hamile bırakılan kadın teröristlerin gebeliğinin zorla sonlandırıldığı, örgüt içinde tecavüze uğrayan kadınların bu durumu üst yöneticilerine şikayet etmesi sonucu tecrit tarzı cezalara maruz kaldığı, kadın-erkek ilişkilerinin soruşturulması sürecindeki baskılar dolayısıyla intihar eden kadınlar bulunuyor. Örgütten kaçan kadınlardan sadece birinin, son 5 yılda 11 kadının intiharına, 8 kadının da infazına şahit olduğunu anlattığı öğrenildi.

Daha önce de örgütteki kadınların tecavüze uğradığına ilişkin notlaırn yazılı olduğu defterler bulunmuş ve itiraflar gelmişti.

 

Haber Ara