Dolar

32,5780

Euro

34,8263

Altın

2.418,35

Bist

9.645,02

Binali Yıldırım: Paniklemeyin, bunlar gelip geçici

Yatırımcılara seslenen Yıldırım, 'Paniklemeyin, bunlar gelip geçici işlerdir.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 11:10:21

Binali Yıldırım: Paniklemeyin, bunlar gelip geçici

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazete ve televizyonların ekonomi müdürleriyle bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"PANİKLEMEYİN"

Yıldırım, toplantıda döviz kurundaki hareketliliğe ilişkin yatırımcılara seslendi ve "Paniklemeyin, bunlar gelip geçici işlerdir. 'Dolar 3,50, 3,60 oldu. Ne yapacağız?' diyerek dolara hücum etmeye lüzum yok." dedi.

Özel sektör ve kamunun fark etmeyeceğinin altını çizen Yıldırım, "Buraya giren, kayda giren her türlü kaynak bu ülkenin garantisi altındadır. 'Özel sektörün borcu, bana ne' filan diyecek halimiz yok. Buraya gelmiş, yatırıma girmiş, üretime dahil olmuş istihdam oluşturmuş, mutlaka bunların ödeme mekanizması bulunacak, yapılacak yapılıyor da. Piyasanın kamu kaynaklı döviz ihtiyacını azaltıyoruz." ifadelerini kullandı.

"MERKEZ BANKASI İLE UYUMLU GİDİLMELİ"

Yıldırım, Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin de "Merkez Bankası işini yapıyor, biz de işimizi yapıyoruz. Merkez Bankasının elindeki araçlar bellidir. Onun yapacağı şeyler bellidir, bu konuda tamamen bağımsızdır. Toplanıyor, karar verecekler. Bundan sonra 1,5 ayda bir toplanacaklar. Bir sonraki toplantı 1,5 ay sonra yapılacak. Merkez Bankası düşünür, taşınır hesabını kitabını yapar, reel faiz, politika faizi artısı eksisi ne, bunları göz önüne alır, karar verir. Bu kararı da kamuoyuyla paylaşır. Bizim yaptığımız üretim, istihdam ve ihracat. Biz reel ekonomiye yoğunlaştık. Bizim büyüme gibi bir problemimiz var. Merkez Bankasının da enflasyon gibi hedefi var. İkisinin birbiriyle uyumlu gitmesini sağlamamız lazım." açıklamasında bulundu.

 

Haber Ara