Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Binali Yıldırım: Memleket için güzel bir iş yapmanın rahatlığı içindeyim

Binali Yıldırım, huzurlu olduğunu ve güzel bir iş yapmanın rahatlığını yaşadığını söyledi. Yıldırım, parlamenter sistemin son başbakanı olarak tarihe geçti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-08 09:13:32

Binali Yıldırım: Memleket için güzel bir iş yapmanın rahatlığı içindeyim

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Binali Yıldırım, Hürriyet'ten Fikret Bila'ya konuştu.

Bila, "Yeni sisteme geçilince parlamenter dönemin son başbakanı olarak tarihe geçeceksiniz. Neler hissediyorsunuz?" diye sordu. Yıldırım bu soruya şöyle cevap verdi:

"MEMLEKET İÇİN GÜZEL BİR İŞ YAPMANIN RAHATLIĞI İÇİNDEYİM"

İnandığım bir görevi tamamlamış olmanın huzurunu yaşıyorum. Memleket için güzel bir iş yapmanın rahatlığı içindeyim. Bu yönetim sistemi değişikliği Cumhuriyet kurulduğundan beri tartışılıyor. Türkiye açık, kapalı darbeler görmüş. Milli irade kesintiye uğramış. Türkiye, yeni yönetim sisteminde artık arzu etmeyeceğimiz açık-kapalı vesayet odaklarını ortadan kaldıracak. Milli egemenlik gerçekten milletin eline geçmiş olacak. Yüzde 50'den fazla oy alamayan iktidara gelemeyecek. Bu da sürekli istikrar yaratacak. Kriz değil uzlaşma olacak. Türkiye'nin birliği bütünlüğü sürekli olacak. Yüzde 50'yi aşmak için Türkiye'nin her yerinden, her köşesinden destek almak gerekecek, bu da Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü pekiştirecek. Güçlü iktidarlar olacak. Türkiye kazandıklarını hep zayıf iktidarlar, darbeler nedeniyle elden çıkarmış. Bundan sonra bu tür zayıflıklar olmayacak. Yeni sistemde partiler değil milletvekilleri önemli olacak. Yeni sistemde partiler mutlaka büyük hedeflere yönelmek zorunda. Uçtaki siyasetler daha fazla merkeze yanaşacak, bunun da toplumsal barışa katkısı olacak.

590f7f2a7af50733e091295b

ABDULLAH GÜL SORUSU

Bila Yıldırım'a 21 Mayıs'ta yapılacak Ak Parti kongresini ve Abdullah Gül'ü sordu.

(21 Mayıs'taki AK Parti kongresine ilişkin hazırlıklar) En güzel şekilde kongremizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza partimizin genel başkanlığını teklif edeceğiz. Tabii partinin kurulları da yeniden oluşacak. Oradaki ölçü; bölgesel temsil, kadınların temsili, gençlerin temsili, tecrübelilerin temsili olacak.

(11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül de davet edilecek mi) Elbette davet edeceğiz. Bizde eski-yeni ayrımı olmaz. Partinin kuruluşundan bu yana kim varsa davet edeceğiz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara