Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Binali Yıldırım: Gün ayık olma günü

Başbakan Yıldırım, Bingöl mitinginden 'Bu sistem Erdoğan için geliyor' diyenlere cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-05 15:03:29

Binali Yıldırım: Gün ayık olma günü

TIMETURK|HABER MERKEZİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi̇ Meydanı'ndaki mitingte halka hitap etti.

Yldırım, "'Bu sistem Erdoğan için geliyor' diyorlar, bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir. ABD'de de buna benzer bir sistem var. ABD'de tek adam işbaşında orada diktatörlük mü var?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bu ülkede darbeler dönemi bitmiştir. Bu ülke kolay kurulmadı. İstiklal Savaşı'nda Türkü, Kürtü, Zazası, Çerkezleri, Arapları, Romanları bir oldu, beraber oldu, omuz omuza verdi, zaferi kazandı, Cumhuriyeti birlikte kurduk. Askeri kılığına girmiş 3-5 haine bu vatanı teslim edecek göz var mı bizde? 1000 yıldır bu topraklardayız, daha nice nice yıllar bu topraklarda yaşayacağız.

Kardeşlikle bugünlere geldik, kenetlendik, zorlukları birlikte aştık, sevinçleri birlikte paylaştık. Herkes özgürlük içinde, kendi geleneklerini yaşayacak, dilini konuşacak, ibadetini de yapacak. AK Parti olarak 14 yıldır, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bunun mücadelesini veriyoruz. Ret politikalarını, inkar politikalarını elimizin tersiyle ittik. Demokrasimizi geliştirdik, yasakları tek tek kaldırdık. Bu güzel ülkenin bütün vatandaşlarını birinci sınıf vatandaş kabul ettik. Teröre karşı amansız mücadele verdik. Türk-Kürt arasında girmeye çalışan alçak PKK terör örgütüne karşı mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Türk de bizim, Zaza da bizim, Kürt de bizim, Laz da bizim. Zazaca da bizim, Türkçe de bizim, Kürtçe de bizim, Lazca da bizim. Biz birlikte Türkiye'yiz.

"12 EYLÜL ANAYASASI'NIN KALAN İZLERİNİ YOK EDECEK"

Tünelin ucunda ışık göründü, teröre büyük darbe vuruldu. Artık can çekişiyorlar. 16 Nisan'dan sonra bu örgüt bitecek. Bu milletin düşmanı katiller Kandil'deki sözde ağababaları 'Sandıktan evet çıkarsa biz biteceğiz' diyorlar. Biteceksiniz, korkunun ecele faydası yok. Sandıktan evet de çıkacak, FETÖ de PKK da, DEAŞ da bitecek. Vereceğiniz her evet oyu 12 Eylül Anayasası'nın kalan izlerini de yok edecek.

Cumhurbaşkanılığı sistemi ile işler daha hızlı ilerleyecek. Türkyie bu sistemle 2023 hedeflerine ulacak. Muhalefet diyor ki tek adam rejimi kurulacak. Bu kocaman bir yalan. Siz 5 yıl için seçeceksiniz. Beğenmezseniz seçmezsiniz. Külliyen yalan bu. 'Bu sistem Erdoğan için geliyor' diyorlar, bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir. ABD'de de buna benzer bir sistem var. ABD'de tek adam işbaşında orada diktatörlük mü var?"

 

Haber Ara