Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Binali Yıldırım'dan 'Sivas Kongresi' mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Sivas Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-03 22:21:36

Binali Yıldırım'dan 'Sivas Kongresi' mesajı


Başbakan Yıldırım, yayımladığı mesajda, "Atatürk'ün 'Cumhuriyetin temelini burada attık' diyerek önemini vurguladığı Sivas Kongresi'nin 98. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum. Sivas, 4 Eylül 1919 tarihinden itibaren 108 gün boyunca İstiklal mücadelemizin karargahı olmuştur" dedi.

Yıldırım, "Sivas Kongresi'nde 'manda ve himaye asla kabul olunamaz' kararının alınmasıyla, Milli Mücadelemizin gayesi bütün dünyaya ilan edilmiştir. Aziz Milletimiz, burada alınan kararlarla, vatanını, bayrağını ve hürriyetini korumak için şanlı bir milli mücadele yürütmüş ve zafere ulaşmıştır. Cumhuriyetimizin ilanıyla taçlanan büyük zafer, milli birlik ve dayanışma ruhunun en anlamlı neticesi olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Yıldırım mesajında, "Birlik ve beraberlik devam ettikçe, inanıyorum ki, ülkemizin hukukuna, kardeşliğimize ve demokrasimize yönelebilecek her türlü tehdit bertaraf olmaya mahkum olacaktır. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı hürmetle anıyor, vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara