Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Binali Yıldırım'dan Brunson açıklaması: Türkiye hukuk devletidir, yargıçlarımız gerekeni yapacaktır

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cenevre'ye seyahatı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pastör Andrew Brunson hakkında mahkemenin aldığı karara yönelik olarak, 'Türkiye hukuk devletidir. Davanın, dosyanın içeriğini bilmiyoruz' yorumunda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-12 19:25:19

Binali Yıldırım'dan Brunson açıklaması: Türkiye hukuk devletidir, yargıçlarımız gerekeni yapacaktır

Binali Yıldırım, Parlamentolararası Birlik Başkanı Gabriela Veras'ın daveti üzerine 139. Genel Kurul çalışmalarına katılmak için Cenevre'ye hareket etmeden önce basın mensuplarıyla biraraya geldi.

'DAVANIN, DOSYANIN İÇERİĞİNİ BİLMİYORUZ'

Binali Yıldırım, Brunson davasına ilişkin soruyu "Türkiye hukuk devletidir. Davanın, dosyanın içeriğini bilmiyoruz. Yargıçlarımız, savcılarımız hukuk devletinin kuralları içerisinde gereken kararı verecektir" diye yanıtladı.

YAZICI: TÜRKİYE'DE MAHKEMELER BAĞIMSIZ DEĞİLDİR DİYENLER, YARGININ BAĞIMSIZ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜLER

Pastör Andrew Brunson'a ilişkin mahkemenin verdiği karara bir yorum da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Yazıcı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Çok konuşuldu ama daha çok konuşulacak bir dava dosyası: Rahip Brunson'la ilgili dava dosyası. Türkiye'de mahkemeler bağımsız değil diyenler, yargının bağımsız olduğunu bir kez daha gördüler. Rahip Brunson suçsuz yere tutuluyor diyenler, sanırım hükümle suç isnadının sabit olduğunu anladılar…" dedi.

Haber Ara