Dolar

32,5067

Euro

34,5625

Altın

2.499,95

Bist

9.548,09

Bin Ladin'in yeni ortaya çıkan mektuplarındaki ayrıntılar

ABD hükümeti Usame bin Ladin’e ait yeni bir dizi mektup yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-20 10:48:45

Bin Ladin'in yeni ortaya çıkan mektuplarındaki ayrıntılar

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

ABD Ulusal İstihbarat birimi, El Kaide lideri Usame bin Ladin'e ait yeni bir dizi mektup yayınladı.

Yayınlanan 50 mektup arasında  her zaman bilinen ABD ve Batı karşıtlığı yanında en dikkat çekici noktalar Ladin'in IŞİD'in oluşmasına nasıl engel olamadığını söylemesi, İran'a karşı duyduğu güvensizlik ve oğullarına olan sevgisi.

Mektupların tamamı 2011 yılında, Bin Ladin'in bir zamanlar yaşadığı Pakistan'ın Abbottabad şehrindeki komplekste ele geçirilmişti.

“IŞİD'İ ENGELLEYECEK GÜCÜ YOKTU”

Ladin'e ait mektupları inceleyen analistler, Bin Ladin'in IŞİD'in doğmasına engel olmadığı için duyduğu pişmanlığa dikkat çekiyor.

Analistler, Bin Ladin'in son zamanlarında şahit olduğu kanlı saldırıların takipçilerini “yabancılaştırdığını” düşündüğünü ve IŞİD'in oluşmasına engel olmak için yeterince güçlü olmadığından yakındığını ifade ediyor.

OĞULLARINA İRAN UYARISI

Bin Ladin'in mektuplarının genelinde ve özelde de oğullarına yazdıklarında güvenlik meselesine ne kadar önem verdiği görülüyor.

Mektuplarında özellikle İran'a karşı her zaman şüphe ile yaklaştığı ve ülkeyi “tiran hapishanesi” olarak nitelendirildiği görülüyor.

Ailesi bir müddet İran'da kalan Ladin oğulları Osman ve Muhammed'e yazdığı bir mektupta, İran'ın onları ne dereceye kadar takibe alabileceğine dair uyarılarda bulunuyor.

Mektubunda oğullarına “İran'daki herhangi bir hastanede kuşkulu bir davranış ile karşılaşabileceğinizi unutmayın. Eğer size iğne vurdularsa, bu sırada size çip yüklemiş olabilirler”.

 

Haber Ara