Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Bin Ladin'in oğlundan Suud halkına çağrı: Cihada katılın

El Kaide örgütünün kurucusu Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin'den Suudi Arabistan'a çağrı: Küresel cihada katılın.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 21:14:58

Bin Ladin'in oğlundan Suud halkına çağrı: Cihada katılın

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

El Kaide örgütünün kurucusu Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin, Suudi Arabistan'a halkına küresel cihada katılma çağrısında bulundu.

YEMEN'DE TECRÜBE KAZANIN, SUUD HANEDANI'NI YIKIN

Hamza bin Ladin Suudi Arabistan halkından Yemen'de cihada katılıp bu ülkedeki monarşiye son vermelerini ve netice de kendi ülkelerindeki ABD etkisini sonlandırmaları çağrısında bulundu.

Oğul Ladin'in ses kaydı, El Kaide bağlantılı Es Sahab yayın organı tarafından bugün yayınlandı.

Bahsi geçen ses kaydında Hamza bin Ladin, Suudi Arabistan halkına seslenerek, El Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki Yemen merkezli koluna katılarak burada "tecrübe" kazanmalarını ve ülkelerini Suud Hanedanı'ndan kurtarmak üzere bir "intifada" başlatmaları çağrısında bulundu.

DÖRDÜNCÜ SES KAYDI

Tarihsiz olarak yayınlanan ses kaydı, Hamza bin Ladin'in 2015 Ağustos'undan bu yana yayınlanmış olan dördüncü ses kaydı.

Hamza bin Ladin'in Usame bin Ladin'in vârisi olarak şu anda Eymen el Zevahiri'nin liderlik ettiği El Kaide'nin gelecekteki liderliğe hazırlandığı iddia ediliyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DA DOĞDU

Usame bin Ladin'in vârisi olarak kabul edilen Hamza bin Ladin'in 1991 yılında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde doğduğu düşünülüyor.

Suudi Arabistan, Suudi Hanedanı'na ve ABD'ye sert eleştiriler getirip şeriata dayalı bir yönetim biçimi tavsiye etmesi yönünde fetvalar yazmasından dolayı, 1994 yılında Usame bin Ladin'i vatandaşlıktan çıkardı.

Haber Ara