Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Bin Ladin'i öldüren asker'den itiraf

ABD donanmasından emekli Deniz Subayı Robert O'Neill, Bin Ladin'e düzenlenen operasyonla ilgili olarak; 'Hayatımda yaptığım en kötü şeydi.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-14 16:00:34

Bin Ladin'i öldüren asker'den itiraf

ABD'nin askeri timinden olan emekli Deniz Subayı Robert O'Neill, Usami Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili "Hayatımda yaptığım en kötü şeydi."dedi. 2011 Mayıs ayında Pakistan'da düzenlenen operasyonda el-Kaide liderini öldüren O'Neill radikal ideolojilerle savaşmanın yolunun, bir şiddet döngüsünden ziyade eğitim yoluyla olması gerektiğine inandığını söyledi.

LADİN'İN 2 YAŞINDAKİ OĞLUNU GÖRÜNCE FARKINA VARMIŞ

New York ve Washington'da düzenlenen 11 Eylül saldırılarının 17. yıl dönümünde ITV kanalında yayınlanan 'Günaydın İngiltere' adlı programa katılarak açıklamalarda bulunan 42 yaşındaki emekli subay, operasyon sırasında Bin Ladin'in iki yaşındaki oğlunu, babasının cesedinin yanında gördükten sonra bunun farkına vardığını söyledi.

"BU SAVAŞI EĞTİMLE KAZANABİLİRİZ"

O'Neill, "Ben de bir babayım ve bu zavallı çocuğun bununla hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bunun bitmediğini fark ettim ve kimsenin böyle şeyler yaşamamasını umuyorum. Bu savaşı mermi ve bombalarla değil, eğitimle kazanabiliriz. Ortada güvenliğimizi zayıflatan bir ideoloji var" açıklamasında bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara