Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

Bin 200 dokunulmazlık dosyası gönderildi

TBMM'ye gelen milletvekillerine ait bin 200 dokunulmazlık dosyası, 'milletvekillikleri düşenler' ayıklanmak üzere Başbakanlık üzerinden Adalet Bakanlığı'na gönderilmeye başlandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 16:58:03

Bin 200 dokunulmazlık dosyası gönderildi

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda bulunan tüm dosyalar, kamyonete yüklenerek Meclis ana binadaki Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'na taşındı. Burada yazışmaları yapılacak olan dosyalar Başbakanlık üzerinden Adalet Bakanlığı'na, oradan da ilgili mahkemelere iletilecek. Ancak milletvekillikleri devam edenler, ayıklandıktan sonra yeniden Meclis'e geri gönderilecek. 25. Dönem'de milletvekili seçilemeyenlere ait dosyalarla ilgili hukuki süreç de başlayacak.

Bir dosyada birden fazla milletvekilinin bulunması nedeniyle ayıklama işleminin uzun sürebileceği ifade edildi. 

Dokunulmazlık dosyalarının Meclis içindeki taşınma işlemi, ilginç görüntülere sahne oldu. Sayıca çok olması ve kabarıklığı nedeniyle elde taşınamayan dosyalar, kamyonetten indirildikten sonra görevliler tarafından el arabalarına konularak Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı bürosuna götürüldü. 

TBMM Başkanlık Divanı toplantısından çıkan İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazetecilerin "dosyaların büyük bölümü sizin arkadaşlarınızın" demesi üzerine, "Bu dosyalarda hırsızlık, yolsuzluk, yetim hakkı yok. Hepsi bizim şeref madalyamız" dedi.    

Haber Ara