Dolar

32,5451

Euro

34,9313

Altın

2.420,71

Bist

9.722,09

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

'Son dönemde Elazığ ve Tarsus'ta kurulan OSB'ler yaklaşık 25 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-03 11:27:21

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:
MEHTAP YILMAZ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Elazığ ve Tarsus'ta kurulan organize sanayi bölgelerinin (OSB), yaklaşık 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını bildirdi.

Özlü, AA muhabirine, bakanlığın OSB'lere yönelik faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

OSB'lerle modern, sağlıklı ortamlarda çalışma imkanı sunmayı ve sanayileşmenin dengeli dağılımıyla, kentlerde düzenli kentleşmeyi sağlamayı hedeflediklerini belirten Özlü, 2023 yılına kadar sanayide yüksek teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçmek istediklerini söyledi.

Özlü, bu kapsamda Elazığ'ın Körpe Köyü Karayazı mevkisindeki 6 milyon 540 bin metrekarelik alana "Elazığ 2. OSB"yi kurduklarına işaret ederek, "Elazığ 2. OSB'nin kurucu ortaklarını yüzde 34 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ İl Özel İdaresi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ Belediyesi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oluşturuyor." dedi.

Bölgenin karma OSB olarak faaliyet göstereceğini ifade eden Özlü, Elazığ 2. OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi halinde yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı yaratılacağını bildirdi.

- "Tarsus Gıda OSB'den 15 bin kişiye iş imkanı"

Özlü, her bölgenin ve şehrin ihtiyacına uygun OSB'ler kurabilmek için gayret gösterdiklerini, detaylı ve titiz bir çalışmanın ardından harekete geçtiklerini anlattı.

Tarsus'un Çamtepe Mahallesi Köprüözü, Sırasakız ve Topakzeytin mevkilerindeki 5 milyon 300 bin metrekarelik alana kurulan "Tarsus Gıda İhti̇sas OSB"nin de bu anlayışla hayata geçirildiğini belirten Özlü, şöyle devam etti:

"Tarsus Gıda İhti̇sas OSB'nin kurucu ortaklarını yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Mersin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 28 katılım payı ve 4 üyeyle Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 20 katılım payı ve 3 üyeyle Tarsus Ticaret Borsası, yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Tarsus Gıda Sanayicileri ve Yatırımcı İş Adamları Derneği oluşturuyor."

Özlü, Tarsus Gıda OSB'nin bitkisel, hayvansal sıvı ve katı yağ, hazır hayvan yemi, gıda, içecek, et, süt, deniz ürünleri, öğütülmüş tahıl, nişasta ve nişastalı ürün imalatının yanında sebze, meyve ve etin işlenmesi ve saklanması alanlarında faaliyet göstereceğini aktardı.

Tarsus Gıda İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle, yaklaşık 15 bin kişiye iş imkanı sağlacağını bildiren Özlü, OSB'nin bölgeye yeni bir soluk getireceğini söyledi.


Haber Ara