Dolar

32,5369

Euro

34,8647

Altın

2.429,13

Bist

9.645,02

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 23:03:51

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Demokrasilerde sivil toplum örgütleri işin içerisinde ne kadar fazla varsa o ülkenin demokratik geleneği o kadar güçlü demektir" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından İzmit'te Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Işık, burada yaptığı konuşmada, dünyanın birçok yerinde Müslümanların bu sofralardan mahrum olmalarının üzüntüsüyle yemeğe başladıklarını söyledi.

Siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak, Kocaeli'ye hizmet etmenin ayrıcalık olduğunu vurgulayan Işık, "Bu ülkeye hizmet ediyor olmak büyük bir ayrıcalık. Hepimiz aynı idealle çalışıyoruz. Şehrimiz ve ülkemizi bugünkü problemlerini çözmek ama geleceğe en güzel şekilde hazırlamak, bir taraftan günlük sorunların çözümü için birlikte gayret ediyoruz ama diğer taraftan bu şehri ve ülkeyi dünyanın en güçlü ve iyileri arasına sokmak gayretiyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin verdiği desteğe teşekkür eden Bakan Işık, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak 13 yıldır ülkemize hizmetin gayreti içindeyiz. 2009 ve 2014 seçimleriyle şehrin tamamında yerel yönetimlerde de AK Parti hizmet etmeye devam ediyor. Artık bu çağda 'ben bilirim, ben yaparım' anlayışı geçerliliğini yitirmiştir. Bu çağda birlikte çalışmak, düşünmek ve istişare etmek ile birlikte alınan kararı uygulamak genel geçer kuraldır. Yönetimden ziyade yönetişim anlayışı önemlidir. Demokrasilerde sivil toplum örgütleri işin içerisine ne kadar fazla varsa o ülkenin demokratik geleneği o kadar güçlü demektir. Son dönemde sivil toplum örgütleri şehrimizde alınan kararlara daha fazla katkı sunmaya başladılar."

Haber Ara