Dolar

32,5641

Euro

34,7152

Altın

2.488,58

Bist

9.524,59

Bilim insanlarına göre saç dökülmesini önleyecek 7 yiyecek

Dünyanın dört bir yanındaki çeşitli enstitülerde yapılan son araştırmalar ve deneyler, bilim insanlarının belirli yiyeceklerin saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabileceğine inanmalarına yol açtı. İşte saç dökülmesini önleyebilecek 7 yiyeceğe bir göz atın.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-09 08:45:32

Bilim insanlarına göre saç dökülmesini önleyecek 7 yiyecek

Saç dökülmesi, modern dünyada çok yaygın ve yaygın bir sorun haline geldi.

Aşırı kirlilik, karıştırılmış yiyecekler, stres, iş basıncı, düşük uyku kalitesi vb. Saç dökülmesinin arkasındaki birçok nedenden sadece birkaçıdır.

Tüm bu faktörler, kalıtsal saç dökülmesi, yaş, hormonal dengesizlik ve benzeri gibi diğer faktörlerle birlikte, gençlerde de giderek yaygınlaşan saç dökülmesine katkıda bulunur ve bunun sadece yaşlı insanların başına gelebileceği efsanesini yıkar.

Sağlıklı bir diyet, vücudun tam refahında önemli bir rol oynar. Besleyici ve dengeli bir diyet rejimi, saç dökülmesi dahil olmak üzere çeşitli sağlıkla ilgili sorunları uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Dünyanın dört bir yanındaki çeşitli enstitülerde yapılan son araştırmalar ve deneyler, bilim insanlarının belirli yiyeceklerin saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabileceğine inanmalarına yol açtı.

İşte bilim insanlarının önerdiği saç dökülmesini önleyebilecek 7 yiyeceğe bir göz atın.

78535870.cms Yapraklı Sebzeler

Yapraklı yeşil sebzelerin besin değeri yüksektir. Demir, potasyum, C vitamini, K vitamini ve kalsiyum açısından zengindirler. Demir, saç hücrelerinin aktif ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan önemli bir mikro besindir. Saç dökülmesini önlemek için diyete ıspanak, marul, brokoli, lahana ve benzeri sebzeler dahil edilmelidir. 78535869.cms
Avokado

Avokado, kalsiyum, B12 vitamini, çinko, riboflavin, tiamin, A vitamini, C, E, folat, niasin, B6 vitamini, demir ve magnezyum gibi besinler açısından zengindir. Aynı zamanda protein, lif ve dokuz temel yağ asidinin tümünü içerir. Tüm bu besinler saç uzamasına yardımcı olur ve saç dökülmesini azaltır. 78535868.cms
Brezilya Cevizi

Brezilya fıstığı, saç büyümesini hızlandırmaya yardımcı olabilecek bir mineral olan mükemmel bir selenyum kaynağıdır. Menopoz İncelemesi adlı bilimsel bir incelemenin yazarları, selenyumun saç oluşumunda rol oynadığını belirtti. Yeni oluşan saçların kandan iz elementler aldıktan sonra selenyum aldığını bildirdiler.

78535867.cms Balık

Balık, saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek omega yağ asitleri içerir. Omega-3 asitleri, saç dökülmesine neden olabilecek hormonu üreten 5-alfa redüktaz üretimini durdurmaya yardımcı olabilir. Balık yağı takviyeleri genellikle saçın kalitesini, parlaklığını ve gücünü artırmak için kullanılır.

78535866.cms Tatlı Patates

Tatlı patatesler zengin bir demir, bakır, potasyum, magnezyum ve beta-karoten kaynağıdır. Beta-karoten hücre büyümesine yardımcı olur, saç incelmesini önler ve hatta saçtaki donukluğu azaltabilir. Ayrıca oksidatif stres nedeniyle saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere de sahiptirler.

78535865.cms Ayçekirdeği

Ayçekirdeği, pantotenik asit olarak bilinen B5 vitamini açısından zengindir. Saç derisine kan akışına ve saç büyümesine yardımcı olur. Klinik ve Deneysel Dermatoloji raporuna göre pantotenik asit eksiklikleri saç dökülmesine bağlı bir besin maddesi olarak tanımlanmıştır.

78535864.cms Yulaf ezmesi

Yulaf, bir tür çözünür lif olan beta-glukanlar açısından zengindir. ABD merkezli önde gelen beslenme uzmanı Dr Debé'ye göre, hem erkek tipi saç dökülmesi hem de kadınlarda saç dökülmesi genellikle insülin direnci ile ilişkilendirilir. Yüksek lif konsantrasyonu nedeniyle, yulaf ezmesi vücudun insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olan bir besindir.

Kaynak: timesofindia.indiatimes.com

Haber Ara