Dolar

32,5570

Euro

34,8424

Altın

2.433,86

Bist

9.704,81

Bilecik'te Çimse-İş Anadolu Temsilciliği açıldı

Bilecik'te, Türkiye Çimse-İş Sendikası Anadolu Bölge Temsilciliği açıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-15 17:12:37

Bilecik'te Çimse-İş Anadolu Temsilciliği açıldı
Bilecik'te, Türkiye Çimse-İş Sendikası Anadolu Bölge Temsilciliği açıldı.

Gerçekleşen açılışa, Türkiye Çimse İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, Türkiye Çimse-İş Sendikası Yönetim Kurulu, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, sendika temsilcileri ve çok sayıda işçi katıldı. Bilecik'e özgü oyunların sergilenmesiyle başlayan açılışta, açılış konuşması yapan Bilecik Anadolu Bölge Temsilcisi İbrahim Tuncay, mutluluklarını dile getirdi. Sözlerine devam eden Tuncay, "Türkiye Çimse-iş Sendikamızın 2010 yılıyla başlayan sürecini Türkiye'de sendikacılık vizyonunu ortaya koymuştur. Emeğin, alın terinin savunucusu olan bu vizyon bizi Çimse-İş bayrağı altında toplamıştır. Odak noktamız insan ve adalettir. Amacımız çalışmak kazanmak ve kazandırmaktır. İşte bu doğrultuda gün geçtikçe büyüyen sendikamız Bilecik'te Anadolu Bölge Temsilciliğini açmıştır. Bölgemiz gelişen ekonomisi, fabrikalarının sürekli artması sebebiyle oldukça önemli ve gelecek vadeden bir bölgedir. İşçiler olarak yapmamız gereken şey birleşmek, güçlenmek ve gür bir sesle hakkımız olanı almaktır. Çimse-İş Sendikası bunun için buradadır ve işçisinin daima arkasındadır" ifadelerini kullandı.

"Bu meşale kıyamete kadar hiçbir şekilde sönmeyecek"

Ardından konuşan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, Anadolu Bölgesini açmaktan duydukları gururu belirtti. Bilecik'e geldiğinde içindeki volkanın kaynadığını belirten Nazlım, "Burası 3 kıtaya hakim olmuş bir imparatorluğun kurulduğu yer, Şeyh Edebali'nin torunları. İşte bu imparatorluk 600 yıl bütün dünyaya adaletini ve adilliğini yansıttı. İşte bu bizim için bir meşaleydi. Bu meşale kıyameti kadar hiçbir şekilde sönmeyecek. Bilecik'te bu bölgede yakılan meşale 15 Temmuz'da Ankara'da bizler aldık. Vatan savunma aşkıyla 15 Temmuz günü bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Bunun bir siyasi olay olmadığını gördüğümüzde, bunun bir vatan olayı olduğunu gördüğümüzde sokaklara indik. Köprülerin başına, meclisin önüne, Genel Kurmayın önüne gittik. Orada gördüğümüz manzara hayretler içerisindeydi. Tank bizim tankımızdı, uçak bizim uçağımızdı, asker bizim askerimizdi ama bilemedik ki içerisindeki dış güçlerle hain terör örgütlerinin bileşkesinden vatan hainleri olduklarını. Ama biz vatan konusu olduğunda gözümüzü kırpmadan namluların önünde durduk" dedi.

Ardından protokol kurdela keserek Türkiye Çimse-İş Sendikası Anadolu Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Bilecik Şehitler Parkı'nda gerçekleşen aşure ve pilav dağıtımını Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım gerçekleştirdi.

Haber Ara