Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Bilecik'te 18 yaş altı çocuklara uçucu, uyuşturucu madde ve yolcu bileti satışı yasaklandı

Bilecik'te, 18 yaş altı çocuklara uçucu ve uyuşturucu madde ve yolcu bileti satışı yasaklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-23 16:13:46

Bilecik'te 18 yaş altı çocuklara uçucu, uyuşturucu madde ve yolcu bileti satışı yasaklandı
Bilecik'te, 18 yaş altı çocuklara uçucu ve uyuşturucu madde ve yolcu bileti satışı yasaklandı.

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, 18 yaşından küçüklere hangi amaç olursa olsun iş yerleri ve sokakta koklamak yoluyla veya başka bir şekilde bağımlılık yapabilen ürünler ile kimyasal gaz ihtiva eden çakmak ve çakmak gazı satışının yapılamayacağı kaydedildi. Açıklamada, "Çocukların ve gençlerin solumak ve koklamak yoluyla alışkanlık ve bağımlılık yapan, zihinsel ve bilinçsel faaliyetlerini, davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren doğal, sentetik veya kimyasal kırtasiye malzemesi, boya incelticisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan ve uçucu madde ihtiva eden ürünler ve çakmak, çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelere çocukların erişiminin önlenmesi ve bu maddelerden uzak tutulması ile ilgili olarak çocuklara satışının engellenmesi amaçlanmaktadır. Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen çakmak ve çakmak gazı ürünleri, gerekli işlemler yapıldıktan sonra kanuni temsilcilerine teslim edilir. Karara uymayanlar hakkında, kabahatler kanununca işlem yapılacaktır" denildi.

Yolcu bileti satışı da yasaklandı

18 yaşından küçüklere şehirlerarası terminallerde ve tren istasyonları ile bunların acentelerinde ve bilet satış yerlerinde bilet satışının da yapılamayacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"18 yaşından küçükler seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi ile kamu yurtları yetkilileri bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçlarıyla velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilerek, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır. Çocuk öğrenci olduğu için seyahat edeceğini beyan ediyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat edebiliyorsa ailesi ile irtibata geçilmesine gerek yoktur. 18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanunu temsilcilerinin bilgisinin olmadığının tespit edilmesi halinde derhal kolluk görevlilerine bilgi verilecektir. Belirtilen hususlara uymayan kişilere kolluk kuvvetlerince kabahatler kanunu uyarınca idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilecektir."

Öte yandan yönergeler Bilecik Valiliği web sitesi kararlar bölümünde yayımlandı.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara