Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

Bildiri imzalayan akademisyenlere hapis cezası

Savcılık, 3 akademisyen için 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5'ar yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 11:52:38

Bildiri imzalayan akademisyenlere hapis cezası

Ajansların haberine göre; "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle tutuklanan 3 akademisyen hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 3 akademisyen hakkında 1, 5 yıldan 7,5'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Kıvanç Ersoy ile bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Muzaffer Kaya, Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisinin arkasında durduklarını söyledikleri basın toplantısından sonra tutuklanmıştı.

Mungan hafta başında Bakırköy Cezaevi'nde tek kişilik hücreye konulmuş,Kaya ve Ersoy ise dün gece Metris Cezaevi'nden Silivri'ye nakledilmişti.

'Terör örgütü propagandası' suçundan hazırlanan 10 sayfalık iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayına sunulurken, akademisyenlerin 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar ayrı ayrı hapisle cezalandırılması istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, 10 Mart'ta Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube'de yeniden bir basın açıklaması yaparak barış talebinde ısrarcı olduklarını açıklamışlardı. Bu açıklamanın ardından akademisyenler hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ve sevk edildikleri mahkeme tarafından 15 Mart'ta "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmalarına karar verilmişti.

Haber Ara