Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Bilal ve Sümeyye Erdoğan'dan Charlie Hebdo talebi

Charlie Hebdo mizah dergisinin olaylı Hz. Muhammed karikatürünü köşelerine taşıyan Cumhuriyet gazetesi yazarları için açılan davaya Sümeyye Erdoğan ve Bilal Erdoğan'ın da müdahil olmak istediği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 06:24:39

Bilal ve Sümeyye Erdoğan'dan Charlie Hebdo talebi

Ajansların haberine göre; Saldırı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği Fransız Charlie Hebdo mizah dergisinin çizdiği ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in tasvir edildiği belirtilen karikatürleri köşelerine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak ile damadı Berat Albayrak ve Mustafa Varank davaya müdahil olmak istedi. Duruşmada söz alan Avukat Hatice Özay da, Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Mustafa Varank, Esra Albayrak ve Berat Albayrak'ın avukatı olduğunu belirterek, "Şikâyetimiz devam ediyor. Davaya müdahil olmak istiyoruz " dedi.

DURUŞMA ERTELENDi

Taleplerin ardından görüntülü, sesli kaydı durduran hâkim, ara kararını açıkladı. Hâkim, sanıkların mazeretlerini belgeli olarak bildirdiklerini ifade ederek haklarında yeniden usulünce tebligat gönderilmesine karar verdi. Yayın durdurma taleplerinin reddine karar veren hâkim, duruşmayı 12 Ekim'e erteledi. İddianamede Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'nın, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından 4,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Haber Ara