Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bilal Erdoğan'a takipsizlik

İtalyan savcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı talep etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 20:29:39

Bilal Erdoğan'a takipsizlik

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, Bilal Erdoğan hakkında "kara para aklama" iddiasıyla geçen şubat ayında başlatılan soruşturmada savcılık, herhangi bir kanıta rastlamadığı gerekçesiyle tetkik hakimliğinden takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

DELİL BULUNAMADI

Başsavcı Giuseppe Amato'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamayı yayınlayan İtalyan Dire Ajansı da haberde savcının "(Bilal Erdoğan'a) Atfedilen suçla ilgili herhangi bir delil bulunamadı." ifadelerine yer verdi.

İHBARI HAKAN UZAN YAPTI, İFADE VERMEYİ REDDETTİ

Soruşturmaya yön verebilecek tek şeyin, soruşturmanın açılmasına yol açan suç duyurusunu yapan kişi olduğuna değinen Başsavcı Amato, söz konusu kişinin Fransa'da yaşadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi muhalifi olduğunu ifade etti. Başsavcı, "Ancak, o, savcılarımıza ifade vermeyi reddedince savcılık için dosyanın arşive kaldırılmasını talep etmekten başka yapacak bir şey kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan basını, savcının "Fransa'da yaşayan kişi" şeklinde göndermede bulunduğu kişinin, iş adamı Hakan Uzan olduğunu bildirdi.

Türkiye'de yolsuzluk ve borçlarını ödemediği için hakkında yakalama kararı bulunan Uzan, Fransa'ya kaçarak bu ülkeye yerleşmişti.

Haber Ara