Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

Biden taraftarı LGBTQ hareketinden cadde kapatan kutlama

Amerikan medyasının 3 Kasım’dan dört gün sonra ABD başkanlık seçimlerini Biden'ı kazandığını ilan etmesinden dakikalar sonra havai fişekler patlatılırken, yüzlerce kişi kutlama için Beyaz Saray'a akın etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 22:22:10

Biden taraftarı LGBTQ hareketinden cadde kapatan kutlama

Washington'da yaşayan ABD'li vatandaş Donna Thomas, "Otobüsteydim ve tam buraya Beyaz Saray'a gelmek için otobüsten atladım. Bu kutlanacak bir şey. Çok uzun zamandır bekliyoruz” dedi.

LGBTQ hareketinden kalabalık kutlama

Biden taraftarı LGBTQ ve Black Lives Matter hareketi Amerikan bayraklarıyla yürüyüş düzenlerken caddeler trafiğe kapatıldı. Bazı ABD vatandaşları Trump'ı fare şeklinde gösteren dev bir balon taşıdı.

Dupont Circle'da yüzlerce kişi geçit töreni düzenleyerek müzik eşliğinde şarkı ve dans gösterisi yaptı.

"Kabus sona erdi"

Biden kampanyasının organizatörleri kaldıkları otelin koridorlarında seçim sonuçlarını kutlarken, bir Biden kampanyacısı, "Her dakika beklemeye değdi" dedi.

New York Brooklyn'de arabalar korna çalarak kutlama yaparken, 45 yaşındaki ABD'li Andrew Ravin ve 51 yaşındaki komşusu Kenneth Henry, "Kabus sona erdi, tekrar nefes alabiliriz” ifadesini kullandılar.

“İyi adam kazandı”

Atlanta'da, Demokratların kalesi olan East Atlanta Village'da, Biden'ın zaferinin duyulmasıyla birlikte çığlık ve tezahüratlar eşliğinde havai fişekler sesleri yankılandı.

Atlanta'dan serbest çalışan bir grafik tasarımcı olan 37 yaşındaki Emmi Braselton, “Kızıma iyi adamın kazandığını söyledim. Ayrıca, şimdi başkan yardımcısı olarak bir kadın olacak” dedi.

Reuters

Haber Ara