Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

“Biden seçilirse, Sisi’ye karşı daha sert bir duruş sergileyecek”

The Washington Post gazetesi tarafından ele geçirilen yakın tarihli bir mektupta, ABD milletvekilleri, Demokratların adayı Biden başkanlığı kazanırsa Sisi'nin hak ihlallerine 'hoşgörü gösterilmeyeceği' sinyalini veriyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-20 11:39:47

“Biden seçilirse, Sisi’ye karşı daha  sert bir duruş sergileyecek”

The Washington Post tarafından ele geçirilen yakın tarihli bir mektupta, ABD milletvekilleri, Biden başkanlığı kazanırsa Sisi'nin hak ihlalerine 'hoşgörü gösterilmeyeceği' sinyalini veriyor.

55 Demokrat ve Senatör Bernie Sanders tarafından imzalanan mektupta, rejim karşıtlarına verilen haksız hapis cezaları ve koronavirüs salgınının Mısır'da yayılmasının ayrıntıları açıklanıyor.

The Washington Post'un haberine göre, ABD'li milletvekilleri Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi'yi siyasi tutukluları ve temel insan haklarını kullandıkları için haksız yere tutuklanan eylemcileri serbest bırakmaya çağırıyor.

Milletvekilleri mektupta, "Bunlar ilk etapta asla hapsedilmemesi gereken insanlardır" diyorlar.

Washington Post gazetesinin aktardığına göre, yönetim değişirse, ABD'nin Mısır ile ilişkileri "insan hakları merceğinden yeniden incelenecek, insan haklarına yeniden öncelik verilecek" dedi.

Mısır'ın otoriter rejimi, binlerce siyasi muhalifini, insan hakları aktivistini ve demokrasi yanlısı avukatı, genellikle dayanıksız veya uydurma suçlamalarla hapse attı. 

Uluslararası insan hakları grupları, darbeci Sisi hükümetinin 2014'te göreve geldiğinden beri özgürlükleri kısıtladığını söyleyerek Mısır'ı defalarca alarma geçirdi.

Sosyal medya fenomenleri, komedyenler, blog yazarları, gazeteciler, aktivistler ve akademisyenler hapse atılırken, birçoğu duruşma öncesi gözaltında tutulmaya devam ediyor.

Tahminlere göre, darbeci Sisi'nin yönetimi ele geçirmesinden bugüne kadar Mısır hapishanelerinde yaklaşık 60.000 siyasi tutuklu var.

Kaynak: Alaraby

 

 

Haber Ara