Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Biden’dan, Trump’a suçlama: Nükleer anlaşmayı terk ettiğimizde, dünya bizi terk etti; parya olduk

Demokrat'ların potansiyel adayı Biden, ABD'nin 'bir ay öncesine göre çok daha tehlikeli bir durumda' olduğunu belirterek: “Nükleer anlaşmayı terk ettiğimizde, dünyanın geri kalanı bizi terk etti, bir parya olduk' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 14:22:25

Biden’dan, Trump’a suçlama: Nükleer anlaşmayı terk ettiğimizde, dünya bizi terk etti; parya olduk

Yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat'ların potansiyel adayı Joe Biden, dün Nevada'da yapılan bir mitinginde yaptığı konuşmada, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani suikasti ve nükleer anlaşma konularındaki tavrından dolayı Başkan Trump'a ağır eleştirilerde bulundu.

“Trump, son haftalarda İran ve Irak'ta olan her şeyden sorumluydu” diyen Biden; Başkan Trump'ın, Tahran ve 5 + 1 grubu arasında 2015'te ABD eski Başkanı Barack Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesini de tepki gösterdi.

Biden, “Önce Amerika”nın (Trump'ın en çok sevdiği slogan) mevcut başkanını ABD askeri ve istihbarat servislerinin yetkililerini dinlememekle suçlayarak, ülkeyi “Başka Amerika"ya dönüştürdüğünü söyledi.

Eski başkan yardımcısı Biden, "Trump'ın izolasyonculuğa olan takıntısının" ABD'nin müttefiklerinin ondan uzaklaşmasını sağladığını, mevcut başkanın dünyadaki suçluları kucakladığını söyledi.

Biden ayrıca, Los Angeles'ta Cuma günü erken saatlerde yapılan bir etkinlikte de ABD'nin "bir ay öncesine göre çok daha tehlikeli bir durumda" olduğunu belirterek: “Nükleer anlaşmayı terk ettiğimizde, dünyanın geri kalanı bizi terk etti, bir parya olduk" yorumunda bulundu.

Biden, Orta Doğu'daki mevcut krizin, yaklaşmakta olan ABD başkanlık seçimlerinde tehlikede olan şeyin önemini arttırdığı ve gelecekteki bir cumhurbaşkanının, Trump yönetimi altında hasar gören ülkelerin nasıl yeniden inşa edileceğini düşünmesinin daha iyi olduğu konusunda uyardı.

Eski Başkan Yardımcısı Biden, bu görevi üstlenmeye uygun bir kişi olduğu inancını dile getirerek; dış politika alanında uzun bir deneyime sahip olduğunu ve son 35 yılda dünyanın tüm büyük liderleriyle tanıştığını açıkladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara