Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Biden'dan ''cinsel taciz'' iddialarına yanıt

ABD'de Demokratların muhtemel başkan adayı Joe Biden eski bir çalışanının cinsel taciz iddialarını reddetti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-01 17:47:56

Biden'dan ''cinsel taciz'' iddialarına yanıt

Biden'ın Senato'daki eski çalışanlarından biri olan Tara Reade 1993 yılında o sıralar Delaware Senatörü olan Biden'ın rızası olmadan kendine dokunduğunu ve bunu o zamanki amirlerine şikayet ettiğini ileri sürmüştü.

Biden'ın özel kalem müdürü ve asistanı Reade'in kendilerine bu konudan bahsettiği iddialarını yalanladı. Biden'ın kampanya yönetimi de yaptıkları açıklamada iddiaları reddetmişti.

Cinsel taciz iddiasının tekrar gün yüzüne çıkmasının ardından kendi ağzından ilk açıklamasını MSNBC'ye verdiği bir röportajda yapan Biden "Kesin bir şekilde söylüyorum, böyle bir şey olmadı, kesinlikle olmadı," ifadelerini kullandı.

Bu eski çalışanın 1993 yılında bir şikayette bulunduğunu söyleyen Biden "Fakat bu sözde şikayetle ilgili bir kayıt yok," dedi.

O yıllara ait Delaware Üniversitesine bağışladığı kayıtların personel kayıtlarını içermediğini belirten Biden, bu neden Ulusal Arşivler dairesine böyle bir şikayet başvurusu olup olmadığını soracağını vurguladı. Biden varsa böyle bir kaydın ancak Ulusal Arşivler'de olabileceğini aktardı.

Genelde cinsel istismara uğradıklarını açıklayan kadınları destekleyen bir pozisyon alan Demokratlar kendi adaylarının karşı karşıya olduğu bu iddialar konusunda bölündü. Partinin önde gelen bazı isimleri Biden'ın daha fazla ve ikna edici açıklamalarda bulunması gerektiğini savunurken Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi gibi isimler ise şu ana kadar yapılan açıklamaları yeterli buluyor.

Biden, ABD'de bu sene yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'de aday olmak için yarışan tek isim kaldı.

Haber Ara