Dolar

32,4809

Euro

34,7988

Altın

2.488,51

Bist

9.554,01

Biden'dan ABD'nin İran'a yaptırımlarına ilişkin açıklama!

ABD Başkanı Joe Biden, uranyum zenginleştirme işlemini durdurana dek İran'a yaptırımları kaldırmayacaklarını açıkladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-07 19:17:24

Biden'dan ABD'nin İran'a yaptırımlarına ilişkin açıklama!

CBS'e konuşan ABD Başkanı Joe Biden, İran'la nükleer anlaşma müzakerelerine geri dönebilmek için yaptırımları kaldırmayacağını, yaptırımların kalkması için önce İran'ın uranyum zenginleştirmeyi durdurması gerektiği mesajını verdi.

Öte yandan bugün İran dini lideri Hamaney, "Nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütlerimize geri dönmemizi istiyorlarsa, ABD, yaptırımları pratikte tamamen kaldırmalı ve biz de bunu teyit etmeliyiz. Eğer yaptırımların düzgün şekilde kaldırıldığını görürsek, o zaman nükleer anlaşma çerçevesindeki taahhütlerimizi uygulamaya döneceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Ayetullah Ali Hamaney, "Bu, İran'ın kesin politikasıdır ve ülke yetkilileri de bunun üzerinde görüş birliğine sahiptir" diye eklemişti.

CBS muhabiri Norah O'Donnell'ın bunu hatırlatıp 'İran'ı müzakere masasına geri döndürmek için yaptırımları kaldırıp kaldırmayacağı sorusunu Biden sadece "Hayır diye yanıtladı.

O'Donnell'ın 'bunun için ilkin İran'ın uranyum zenginleştirmeyi durdurması gerekip gerekmediğini' sorması üzerine, Biden başıyla onayladı.

Haber Ara