Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

BGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri'

BGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 22:09:29

BGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri'
Bursa Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) bu yılki 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' törenle sahiplerini buldu. AA muhabirleri Vedat Yücebaş 'Gazete-İnternet Magazin Haberi' kategorisinde mansiyon, Uğur Ulu ise 'Gazete-İnternet Genel Fotoğraf' kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa Suare'de düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya 127 gazetecinin 146 eserle katıldığını belirtti.

Jürinin değerlendirmesi sonucu 15 eserin başarı, 21 eserin ise mansiyonla ödüllendirildiğini ifade eden Kolaylı, "Yarışmamıza katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, başarı ödülü ve mansiyon kazanan arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Kolaylı, Bursa basınına yeni kurumların eklenmesi, internet ve televizyon haberciliğinin gelişimi sonucu yarışma dallarının gelecek yıl arttırılacağını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Yarışmamızın amacı, gazetecilerin bir yıllık yoğun çalışmalarını ödüllendirmenin yanı sıra bölgemizde demokrasi kültürünün gelişmesine, halkın bilgilenmesine, gerçekleri öğrenme bilincinin yükselmesine ve bu arada yerel haberciliğin özendirilerek güçlenmesine katkı sağlamaktır. Seçim sürecinde yerel basının önemi bir kez daha bütün yalınlığıyla karşımıza çıkıyor."

Konuşmanın ardından başarı ve mansiyon ödülü kazanan gazetecilere plaketleri törenle verildi.

AA muhabirleri Vedat Yücebaş, 'Gazete-İnternet Magazin Haberi' kategorisinde 'Beyaz gelinlik en çok onlara yakışacak' haberiyle mansiyon, Uğur Ulu ise 'Gazete-İnternet Genel Fotoğraf' kategorisinde 'Kızgın Boğa' konulu fotoğrafıyla birincilik ödülüne layık görüldü.

Haber Ara