Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

Beyrutlu Gelin, patlamanın ardından yaşadığı ‘şok’u anlattı

ABD’de doktor olarak çalışan İsra Seblani, Salı günü Beyrut'u sarsan büyük patlamandan önce, uzun beyaz bir elbise ve duvak giymiş, kameraya gülümsüyor ve düğün videosunu çekiyordu. Seblani, “Aniden patlama oldu. Durumu ifade edebilecek bir kelime yok. Şok oldum” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-06 13:11:48

Beyrutlu Gelin, patlamanın ardından yaşadığı ‘şok’u anlattı

Lübnan'ın başkenti Beyrut limanında salı günün meydana gelen ve 100'den fazla kişinin ölümüne, 4 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan büyük-yıkıcı patlamanın yankıları sürüyor.

ABD'de doktor olarak çalışan 29 yaşındaki İsra Seblani, Salı günü Beyrut'u sarsan büyük patlamandan önce, uzun beyaz bir elbise ve duvak giymiş, kameraya gülümsüyor ve düğün videosunu çekiyordu. Reuters haber kanalına patlama ile ilgili yaşadıklarını anlatan İsra Seblani, “Bu güne iki hafta önce hazırlanıyordum ve evleneceğim için diğer tüm kızlar gibi çok mutluydum. Aniden patlama oldu. Durumu ifade edebilecek bir kelime yok. Şok oldum. Merak ediyordum: Ne oldu? Öleceğim mi? Nasıl öleceğim?” dedi.

ab_4

Kocası Beyrutlu iş adamı Ahmed Sobeih ise, "Patlamadan sonra etrafta dolaşmaya başladık. Çok üzücü. Yıkımın boyutunu ve patlamanın gücünü tarif etmek mümkün değildi. Hâlâ şoktayız. Daha önce bu büyüklükte bir patlama duymamıştım" dedi.

Ancak patlamanın yansımalarına rağmen çift kutlamalarına sonuna kadar devam ettiğinden patlama düğünün gidişatını etkilemedi.

İsra Seblani, "Kocam bana partiyi takip etmemiz gerektiğini söyledi, duramayız. İyiydim, ama aslında şu an yaşamıyordum, yürüyordum ve yüzüm gülümsüyordu, ama içeriden şok oldum, sonra yemeğe gittik" dedi.

cb346cc4-d783-11ea-a9df-dfa023813e67_1320x770_172155

Damat Sobeih ise, İsra Seblani'nin eşyalarını ve pasaportlarını almak için Çarşamba günü hasarlı otele girer girmez yaşadığı şoku şöyle ifade eder: “Odadaki manzara inanılmaz, korkuçtu. Odanının içindeki her şey yere savrulmuş, darmadağın olmuştu.”

Gelin İsra Seblani, Salı günü Beyrut'u sarsan, on binlerce kişiyi öldüren, binlercesini yaralayan ve yüzbinleri evsiz bırakan büyük patlama gerçekleştirmeden önce, uzun beyaz bir elbise ve duvak giymiş, kameraya gülümsüyor ve düğün videosunu çekiyordu.

Kaynak: Reuters

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara