Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Beyoğlu yeni kütüphanesine kavuştu

Beyoğlu'nda 53'üncü Kütüphane Haftası kapsamında Alev Ofluoğlu Semt Konağı'nda bir yeni kütüphane hizmete açılırken, 10 psikoloğun hizmet vereceği psikolojik destek hattının merkezi de aynı konakta hizmete girdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 17:32:07

Beyoğlu yeni kütüphanesine kavuştu
Beyoğlu'nda 53'üncü Kütüphane Haftası kapsamında Alev Ofluoğlu Semt Konağı'nda bir yeni kütüphane hizmete açılırken, 10 psikoloğun hizmet vereceği psikolojik destek hattının merkezi de aynı konakta hizmete girdi.

Beyoğlu'nda yapımı daha önceden tamamlanan ve hizmete giren Alev Ofluoğlu Semt Konağı'nda Beyoğlu sakinlerine sunulacak yeni hizmetlerin açılışı yapıldı. 53'üncü Kütüphane Haftası kapsamında, Halıcıoğlu'nda bulunan Alev Ofluoğlu Semt Konağı'nın içerisinde yer alan bir yeni kütüphane ile semt konaklarında psikolojik destek hizmeti verecek olan 10 psikolog için destek merkezi Beyoğlu sakinlerinin hizmetine sunuldu. Açılış törenine Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı'ndan yetkililer katılırken, açılışta hazır bulunan hayır sahipleri Alev ve Azmi Ofluoğlu çiftine Belediye Başkanı Demircan tarafından bir plaket takdim edildi. Kütüphane açılışına öğrenci ve velilerin de ilgisi yoğundu. Törende öğrenciler tarafından şarkılar söylendi, folklor gösterisi yapıldı. Gösterilerin ardından Eski Bakan Bozkır ve Başkan Demircan birer konuşma yaptı.

"16 Nisan'ın evet'lere vesile olmasını temenni ediyorum"

Açılış töreninde yaptığı konuşmada hayır sahiplerine teşekkür eden Eski Bakan Bozkır, yaklaşan referanduma da değinerek, "İnşallah, bundan sonra sık sık göreceğimiz, gurur duyacağımız ve birbirimize sarılarak birlikte geleceğe güvenle bakacağımız bir gün yaşıyoruz. 16 Nisan'dan sonra Türkiye'yi geleceğe istikrar içinde götürecek bir kararı da hep birlikte vereceğiz. Ben bu vesileyle inşallah 16 Nisan'ın evet'lere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

"Çocuklara kütüphane yaptık, hayırlı uğurlu olsun"

Törende konuşan bir diğer isim Başkan Demircan da hayır sahiplerine teşekkür ederek, iki yeni hizmeti açıklayarak, "Genişleyerek devam ediyoruz. Bugün buna bir ilave daha yaptık. O ilave de kütüphane. Çocuklara kütüphane yaptık, hayırlı uğurlu olsun. Buranın yapımını Azmi Ofluoğlu Ağabey üstlendi ve eşinin ismini de biz buraya mutlulukla verdik. Sağ olsunlar, var olsunlar" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından törene katılan protokol üyeleri ve hayır sahibi Ofluoğlu çifti sahneye gelerek, açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Beyoğlu Belediyesi'nin törenlerde geleneksel hale getirdiği pilav ikramı bugün de yapılırken, kurdele kesilmesinin ardından Başkan Demircan, beraberindeki yetkililere semt konağını ve yeni açılan kütüphaneyi gezdirerek, bütün kısımları tanıttı.

Kurdele kesilmesinin ardından kütüphane öğrencilerin hizmetine açılırken, kitap edinmek isteyenlerin kayıt işlemleri yapıldı ve istenilen kitaplar teslim edilmeye başlandı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara