Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Beyoğlu: Cumhurbaşkanı'yla benzerliği görünce çok şaşırdım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını anlatan 'Reis' filminin başrol oyuncusu Reha Beyoğlu açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 03:38:10

Beyoğlu: Cumhurbaşkanı'yla benzerliği görünce çok şaşırdım

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzerliğiyle dikkati çeken Reha Beyoğlu, konuğu olduğu "Kafe Mecra Söyleşileri"nde, okul yıllarında başladığı oyunculuğu yaklaşık 16 yıldır, birçok dizi ve sinema projeleriyle sürdürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı canlandırmaktan ötürü onurlu ve gururlu olduğunu ifade eden Beyoğlu, Erdoğan'ın ilk kez bu kadar yakından anlatıldığını dile getirdi.

Beyoğlu, Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki bilgilere çok hakim olduğu için onu canlandırmakta zorlanmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Film aslında 14 Ekim'de vizyona girecekti. Yurt dışından çok büyük talep gördü. Tanıtım süresinin kısa olmasından dolayı da Aralık ayı için düşündük. Bu sefer yapımcı, 'Bu film sadece Cumhurbaşkanımızı sevenler için değil, Cumhurbaşkanımız için de yapıldı. Ona hediye edelim' dedi ve filmi Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününde vizyona sokmaya karar verdik. Doğum günü, 26 Şubat pazar gününe denk geldiği için o gün galasını yapacağız ve film 3 Mart 2017'de vizyona girecek."

Türkiye'de daha çok komedi filmlerinin izlendiğini ifade eden Beyoğlu, "Komedi filmleri de izlensin tabii ki ama izleyicinin belki yüzde 10'u komedi dışındaki filmleri izliyor. Türkiye'de bir senaryo geldiğinde, bizim yapımcılar, 'Biz bundan ne kazanırız?' derken, diğer ülkelerdeki yapımcılar, 'Biz bunu en iyi nasıl çekeriz' diyor. O yüzden dünya sinemasıyla yarışamıyoruz." diye konuştu.

"Türkiye'nin bir tane reisi var, o da Recep Tayyip Erdoğan"

Kendisinin de Erdoğan gibi bir zamanlar lisanslı bir futbolcu olduğunu aktaran oyuncu, "Makyaj yapıldığında, Cumhurbaşkanı'yla benzerliği görünce ben de çok şaşırdım, yönetmen de şaşırdı. Bu çok önemli ve güzel bir şey ama Türkiye'nin bir tane reisi var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Ben sadece onun rolünü canlandırdım. Benzemek çok önemli ama o kimlik çok ağır. Film bitti ve ben yine Reha Beyoğlu'yum. Bu benzerlikten kendime paye çıkaracak değilim." ifadelerini kullandı.

"Yer yerinden oynayacak"

Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar çok yakınında yer alan ve film için Erdoğan'ın bilinmeyen yönlerini ekiple paylaşan İsmail Engin de söyleşide yer aldı.

Recep Tayyip Erdoğan'ı anlatmanın çok zor olduğunun altını çizen Engin, şunları kaydetti:

"Biz onunla çok uzun yıllar beraber olduk. Çok yakından tanıyoruz ama yerli ve yabancı birçok televizyon kanalı gelmesine rağmen hiçbiriyle konuşmadım. Reha Beyoğlu, bana projeden bahsettiğinde yardımcı olmaya karar verdim. Recep Tayyip Erdoğan'ın kim olduğunu, insanlarla nasıl ilişkiler kurduğunu çok iyi biliyoruz. Bu filmden sonra yer yerinden oynayacak. Biz bildiklerimizi aktardık. Filmde bazı hikayeler var, gördüğünde Reis bile şaşıracak. Allah, filmin de Reha kardeşimin de yolunu açık etsin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukluk, gençlik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecini, cezaevi yıllarına kadar anlatan "Reis"in yönetmenliğini, Hüdaverdi Yavuz üstleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı Özlem Balcı'nın canlandırdığı filmde ayrıca, İsmail Hakkı, Yener Gürsoy, Aydan Çakır, Ercan Demirel ve Volkan Başaran gibi oyuncular yer alıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara