Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Beynimize zarar veren 10 alışkanlık

Beyin, vücudumuzun en büyük organlarından biri olduğu ve ana kontrol merkezini temsil ettiği için son derece önemli bir organdır. Hassas yapısı kolayca zarar görebilir ve bu nedenle çeşitli ciddi sağlık sorunlarına ve komplikasyonlara neden olabilir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 18:00:43

Beynimize zarar veren 10 alışkanlık

egkefaliko

Beyin, vücudumuzun en büyük organlarından biri olduğu ve ana kontrol merkezini temsil ettiği için son derece önemli bir organdır.

Topladığımız bilgilerin "havuzu"nun yanı sıra birden fazla işlevi, sorumluluğu ve görevi vardır.

Hassas yapısı kolayca zarar görebilir ve bu nedenle çeşitli ciddi sağlık sorunlarına ve komplikasyonlara neden olabilir.

1. Kahvaltıyı kaçırıyoruz

Kahvaltının günün en önemli yemeği olduğunu biliyoruz; ama kesinlikle günlük olarak kahvaltıdan kaçan birçok insan tanıyorsunuz. Bununla birlikte, kahvaltıdan kaçınmak beyindeki yetersiz miktarda besin anlamına gelir ve tekrarlanırsa beyin dejenerasyonuna yol açabilir.

2. Uyku yoksunluğu

Uzun süre uyku yoksunluğu beyin hücrelerinin ölümünü hızlandırır. Uyku yeterli dinlenmeyi sağlar ve gün boyunca biriktirdiğimiz stresi azaltır. Bu nedenle, uyku her zaman önceliklerinizden biri olmalıdır!

3. Yüksek şeker alımı

Ne yazık ki, şeker bugün tükettiğimiz neredeyse tüm yiyecek ve içeceklerde gizlidir. Bununla birlikte, yüksek şeker alımı vücudun besin maddelerini emme yeteneğini yok ederek yetersiz beslenme ve beyin bozukluklarının gelişmesine yol açar.

4. Aşırı gıda tüketimi

Aşırı yemek kilo alımına, şişkinliğe, düşük benlik saygısına, ayrıca beyin kapasitesinin azalmasına ve arterlerin sertleşmesine yol açar.

5. Sigara içmek

Diğer tüm yan etkilerle birlikte beynin büzülmesine ve ayrıca Alzheimer hastalığı gibi demansla ilişkili hastalıklara yol açar.

6. Uyurken kapalı kafa

Size tuhaf gelebilir, ancak bu alışkanlık gece oksijen alımını azaltır ve uyurken baş dönmesi veya yoksun hissetmeyebilirsiniz. Ek olarak, karbondioksit soluma riski artar.

7. Hava kirliliği

Bir yüz maskesi ile tüm gün dolaşamadığınız için, bu faktör hakkında yapabileceğiniz çok şey yoktur. Beynin düzgün çalışması çok yüksek miktarda oksijen gerektirir.

8. Hasta olduğunuzda çalışıyorsunuz

Zamanın para olduğu bir dünyada yaşamak, birçok insan hasta bile olsa çalışır. Bununla birlikte, hastalık vücudun biraz yavaşlamanız ve beyninizin umutsuzca bir mola vermesi gerektiğinin bir işaretidir.

9. Nadiren konuşuyorsun

Konuşma beynin gelişimini destekler.

10. Uyarıcı düşünce eksikliği

Düşünce beyni büyütür ve işleyişini destekler.

Haber Ara