Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Beyin göçüne Turkcell çözümü

Turkcell, hayata geçirdiği Yıldızlar Geri Dönüyor projesiyle, yurt dışında yaşayan Türklere, şirket bünyesinde kendilerine uygun olan pozisyonlara başvuru yapmaları çağrısında bulunuyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-08 10:36:07

Beyin göçüne Turkcell çözümü

Tersine beyin göçünü destekleyen Turkcell, gelecek dönemde kapılarını yurt dışındaki Türk profesyonellere açıyor.

Turkcell İnsan Kaynakları, 2020 İşe Alım Stratejileri kapsamında başlattığı Yıldızlar Geri Dönüyor projesiyle yurt dışında çalışan Türk vatandaşlarına şirkette kendilerine uygun olan pozisyonlara başvuruda bulunma çağrısı yaptı.

Evden çalışma kanalıyla...

Yakın zamanda TBMM'ye sunulan "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile 5746 sayılı Kanun kapsamında esnek çalışma modeliyle çalışacak Ar-Ge çalışanlarına genişletilmiş teşvik ve avantajlar sağlanması planlanıyor. Teklifin yasalaşmasıyla Türkiye'deki beyinlerin yurt dışı kaynaklı şirketler yerine, evden çalışma modeliyle Türkiye'de istihdam edilmeleri hedefleniyor. 

Turkcell İnsan Kaynakları departmanı, geçmiş dönemlerde yurt dışında katıldığı kariyer fuarları aracılığıyla sağladıkları geniş iletişim ağının yanı sıra uluslararası kariyer platformları ve mevcut çalışanların yurt dışı bağlantıları üzerinden de "yıldız" profesyonellere ulaşmayı hedefliyor.

Yıldızlar Geri Dönüyor projesi kapsamında adaylarda, "yurt dışında yaşıyor olmak, en az 2 yıllık iş deneyimine sahip olmak, lisans, yüksek lisans veya doktora mezunu olmak, yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısına sahip olmak ve teknoloji trendlerini yakından takip etmek" gibi özellikler aranıyor.

Gelecek için yatırım

 Turkcell Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, projeyle, yurt dışında yaşayan "yıldız" profesyonellere sağladıkları eşsiz imkanlarla ülkelerine dönmeleri için fırsat sunduklarını bildirdi.

Proje vasıtasıyla Türkiye'nin fikri sermayesine, geleceğine büyük bir yatırım yaptıklarını kaydeden Demir, "Yurt dışındaki vatandaşlarımıza Türkiye'nin sahip olduğu yerli ve milli kaynaklarla, farklı alanlarda çalışmak için çekici bir konumda olduğunu hissettirmek istiyoruz. Projemizle tersine beyin göçünü canlandırarak, ekonomimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Demir, esnek çalışma modeliyle birlikte teknoloji şirketlerinin dünyanın her yerinden beyinleri yetenek havuzlarına katmaya çalıştıklarını belirterek, "Esnek çalışma modeli teknoloji sektörü çalışanları için aranan bir kriter haline geldi. Bu beyinlerin kaybının önlenmesi için TBMM'ye sunulan kanun teklifi son derece önemli." dedi.

 

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara