Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: ABD'nin Çin'e yeni bir yaklaşım benimsemesi gerekiyor

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, 'Pekin şu anda güvenliğimizi, refahımızı ve değerlerimizi ciddi şekilde zora sokuyor. Bu nedenle de ABD'nin Çin'e yeni bir yaklaşım benimsemesi gerekiyor.' açıklamasında bulundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-25 23:51:57

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: ABD'nin Çin'e yeni bir yaklaşım benimsemesi gerekiyor

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Çin ile ilişkilerin geleceği hakkındaki sorulara cevaben "Biden Çin ile ilişkilerde çok taraflı bir yaklaşım benimsiyor, buna şu anda Çin'e uygulanan gümrük vergileri de dahil. Biden, müttefiklerimiz, ortaklarımız ve Kongredeki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerle koordinasyon içerisinde adımlar atmak istiyor." ifadesini kullandı.

Psaki, Biden'ın Çin'in birçok alandaki "ekonomik istismarlarını" durdurmak istediğinin altını çizerek, "Çin ile ilişkilerimize sabırlı bir yaklaşım ile başlıyoruz." diye konuştu.

Çin'in git gide dünya için daha da tehlikeli bir hal aldığını belirten Psaki, "Pekin şu anda güvenliğimizi, refahımızı ve değerlerimizi ciddi şekilde zora sokuyor. Bu nedenle de ABD'nin Çin'e yeni bir yaklaşım benimsemesi gerekiyor." görüşünü paylaştı.

Haber Ara