Dolar

32,4926

Euro

34,7577

Altın

2.491,06

Bist

9.514,52

Beyaz Saray'dan Rusya'ya IŞİD resti!

ABD yönetimi, Rusya'nın görüşme teklifini geri çevirdiğini açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 05:16:02

Beyaz Saray'dan Rusya'ya IŞİD resti!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'a, günlük basın toplantısında, ABD yönetiminin neden Rus heyeti ile görüşmek istemediği sorusu yöneltildi. Earnest "Ruslar DAEŞ'e karşı verilen mücadelede yapıcı adımlar atmadığı sürece, onlarla görüşmek gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Yönetimi, Suriye'deki gelişmeler üzerine Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in önderlik yaptığı heyet ile görüşmeyi reddetti. Earnest, bu görüşme talebinin detayları üzerine Medvedev'in ofisinden kimse ile görüşmediğini belirterek, "Çok net olmak gerekirse, Ruslar DAEŞ'e karşı verilen mücadelede yapıcı adımlar atmadığı sürece, onlarla görüşmek gibi bir niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye'de kendi farklı ajandaları doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Earnest, Rusların ABD yönetimi ile görüşme talebinde bulunmalarına şaşırmadığını belirtti. 

Earnest, "Putin, çaresiz bir şekilde Rusya hükümetinin en yüksek 2. mertebede bulunan yetkilisini ABD hükümetine yollayarak onlara katılması yönünde ikna etmelerine şaşırmadım" dedi.

Sözcü Earnest şunları kaydetti: 

"Bu istek, sağır birisine konuşmak gibi bir durum. Sadece ABD ile ilgili bir durum değil bu, aynı zamanda DAEŞ'e karşı mücadelede eden diğer 65 ülke ile de alakalı bir durum. İran'a bağlı güçlerin halen Suriye içerisinde toplandıkları yönünde raporlar almaktayız. Bu durumu çok yakından takip ediyoruz."

Rusya ile şu anda sadece Esed yönetimi ve İran'ın koordineli bir şekilde çalıştığını belirten Earnest, Rusya yönetiminin ABD yönetimi ile görüşme talepleri karşısında şaşırmadığını yineledi.

Haber Ara