Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

Beyaz Saray'dan 'İslam' çıkışı

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, ABD Devlet Başkanı Obama'nın İslam ve 'terörizm' söylemleriyle ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 03:38:48

Beyaz Saray'dan 'İslam' çıkışı

ABD'nin Orlando kentinde bir bara yönelik saldırının ardından ABD'ye yöneltilen eleştirilere Beyaz Saray Sözcüsü'nden açıklama geldi. Sözcü Earnest, "Obama, İslam ile terörizmi yan yana getiren bir söylemle aşırılık yanlısı örgütlerin isteğini yerine getirmeyecek." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, “Bazı terör örgütleri İslam örtüsünü, kendilerini ABD ile savaşan mücahitler veya dini liderler şeklinde tanımlamak isteğiyle kullanıyor” dedi.

Earnest, günlük basın toplantısında, Orlando'da çoğunlukla eşcinsellerin gittiği gece kulübüne hafta sonu düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin soruları da yanıtladı.

Saldırgan Omar Mateen'in IŞİD'e bağlılığını dile getirdiği ve internetteki yayınlarla radikalleştiği bilgisi göz önünde bulundurulduğunda Orlando saldırısının “terörizmin” bir örneği olarak ele alınıp alınmayacağının yöneltilmesi üzerine Earnest, Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI) şu aşamada bazı örgütlerin saldırıda etkisi bulunup bulunmadığını değerlendirdiğine dikkati çekti. Bu noktada Earnest, birçok örgütün dini kullandığına vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

İSLAM DİNİNİ KULLANIYORLAR

“Bu örgütlerin birçoğunun İslam dinini kendi kanlı, nihilist gündemleri için kullandığı bir gerçek. Başkan Obama bunu birçok fırsatta dile getirdi, bu örgütlerin ne yapmak istedikleri konusunda açık sözlü oldu. Onlar aynı zamanda İslam örtüsünü, kendilerini ABD ile savaşan mücahitler veya dini liderler şeklinde tanımlamak isteğiyle kullanıyor. Bu konuda yanılıyorlar. Bu yanlış. Bu bir masal, doğru değil. Şimdiki ve bundan önceki yönetim, bu masalı çürütmek ve bu örgütlerin sapkın bir İslam'ı ebedileştirmek istediklerini göstermek için her yolu denedi."

ABD'nin IŞİD'le mücadele etmek için İslam dünyasından birçok ülkeyle önemli bir işbirliği içinde bulunduğuna işaret eden Earnest, örgütün kurbanlarının birçoğunu da masum Müslüman kadın, erkek ve çocukların oluşturduğunu hatırlattı.

Earnest, Obama'nın İslam ile terörizmi yan yana getiren bir söylemle aşırılık yanlısı örgütlerin isteğini yerine getirmeyeceğini belirterek, “Bu terör organizasyonlarına İslam'ı meşrulaştırma hakkını vermeyeceğiz. Başkan bunu onlara vermeyecek.” ifadesini kullandı.

Haber Ara