Dolar

32,5309

Euro

34,7659

Altın

2.425,77

Bist

9.720,98

Beyaz Ev'den tepki çeken imza kampanyası

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından Beyaz Ev'in internet sitesinde tepki çeken bir çağrı yapıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-22 18:44:52

Beyaz Ev'den tepki çeken imza kampanyası

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrası Beyaz Ev'in internet sitesinde 'Rojava'nın Yemen olmasına izin vermeyin' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metninde 'Başkan Donald Trump'ı ve Kongre'yi Rojava'yı savunmak için çok geç olmadan harekete geçmeye çağırırız' denildi.

19 Aralık'ta başlatılan ve terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) koruma çağrısı yapılan 'Rojava'nın Yemen olmasına izin vermeyin' başlıklı kampanyaya şu ana dek 2 bin 609 kişi imza verdi. İmzacılar, 100,000 imza toplanmasını hedefliyor.

Aydınlık'ın haberine göre kampanya metninde şu iddialar yer alıyor:

"Trump yönetimi, Türkiye'nin Afrin'deki savaş suçlarının da tescillendiği bir dönemde, ABD birliklerini Suriye'den çekmeyi planlıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan, kısa süre önce yaptığı bir konuşmada, bölgeyi istila etmek için yakın zamanda bir saldırı düzenleyeceklerini belirtti. Seçilmiş temsilcilerimizden, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesi) saldırması durumunda doğacak kötü sonuçları engellemelerini istiyoruz."

Haber Ara