Dolar

32,6012

Euro

34,7840

Altın

2.410,09

Bist

9.645,02

Beyaz Baretliler, Esed'in Doğu Guta saldırılarını kınadı

Suriye'de Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri:- 'Suriye rejiminin başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta'ya bağlı ilçe ve beldelerindeki sivil yerleşim yerleri ve yardım çalışanlarını hedef alan hava ve topçu saldırılarını kınıyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-17 22:48:07

Beyaz Baretliler, Esed'in Doğu Guta saldırılarını kınadı
" Suriye'de binlerce sivilin hayatını kurtaran Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta'daki sivil yerleşim yerleri ve sivil yardım kuruluşları çalışanlarını hedef alan saldırılarını kınadı.

Sivil Savunma ekipleri, Esed rejiminin ve destekçilerinin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine yönelik saldırılarını kınayan yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Suriye rejiminin başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta'ya bağlı ilçe ve beldelerindeki sivil yerleşim yerleri ve yardım çalışanlarını hedef alan hava ve topçu saldırılarını kınıyoruz." değerlendirmesine yer verildi.

Rejimin bugünkü saldırılarında Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki bir merkezlerinin de hedef olduğu belirtilen açıklamada, "Bugün Duma'da 3 gönüllü çalışanımız saldırılar sonucu insani görevlerini yerine getirirken şehit oldu, merkezdeki diğer çalışanlarımız da yaralandı." ifadesi kullanıldı.

Beyaz Baretliler, rejimin saldırılarının bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, Doğu Guta'daki sivillerin can güvenliğinin sağlanması için Birleşmiş Milletleri ve gerginliği azaltma bölgesi anlaşmasına garantör ülkeleri göreve davet etti.

Öte yandan Doğu Guta'dan alınan bilgiye göre, son 3 haftada yoğunlaşan saldırılarda ölen sivillerin sayısı 70'i aştı.

Rejim ve yabancı terörist gruplarının 5 yıldır ablukada tuttuğu Doğu Guta'da, yaklaşık 400 bin sivil yoksulluk, açlık ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Doğu Guta'ya kaçak yollarla sokulabilen temel gıda ürünleri ve ilaçların girişi bir süre önce durdu.

Bölgedeki sivil yerel meclislerin verilerine göre, Doğu Guta'da binden fazla çocuk, besin ve ilaç eksikliği nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Haber Ara