Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

BEÜ'den 'Organ Bağışı Bir Yaşam Bağışıdır' konulu konferans

BEÜ Tıp Fakültesi'nde başhekimlik, öğretim üyeleri ve görevlileri, hemşire ve öğrencilerin katılımı ile 'Organ Bağışı ve Beyin Ölümü' konulu konferans gerçekleştirildi. Prof.Dr. Hilal Ayoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Dilek Okyay tarafından gerçekleştirilen konferansta organ bağışının öneminden söz edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-12 10:33:52

BEÜ'den 'Organ Bağışı Bir Yaşam Bağışıdır' konulu konferans
BEÜ Tıp Fakültesi'nde başhekimlik, öğretim üyeleri ve görevlileri, hemşire ve öğrencilerin katılımı ile "Organ Bağışı ve Beyin Ölümü" konulu konferans gerçekleştirildi. Prof.Dr. Hilal Ayoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Dilek Okyay tarafından gerçekleştirilen konferansta organ bağışının öneminden söz edildi.

Konferansta Prof. Dr. Hilal Ayoğlu konuşmasında, "Ülkemizde 03-09 Kasım tarihleri arası "Organ Bağışı Haftası' olarak belirlenmiştir. Kişinin hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesi organ bağışı olarak adlandırılmaktadır.18 yaşını doldurmuş, mümeyyiz kişiler iki tanık önünde beyan sonrası organlarının bir kısmını ya da tamamını bağışlayabilirler. Ülkemizde organ bağışçı sayısı maalesef son derece azdır. Birçok hasta bağışlanmış bir organ beklerken ölmektedir. Bu hafta kapsamında amaç farkındalık yaratarak organ bağışçı sayısını artırmaktır." dedi.

Konferans sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Toplantı sonunda Müd. Yrd. Asiye Öztürk eşliğinde bağış formları dolduruldu.

Haber Ara